Anchetă. Bătrâni înmormântaţi într-o groapă comună, înveliţi în celofan

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie_fb
Foto: Facebook

Poliţiştii doljeni fac cercetări după ce doi bătrâni din localitatea Dobreşti au fost înmormântaţi, în timpul nopţii, la ordinul primarului comunei, într-o groapă comună, fără slujbă religioasă şi înveliţi în celofan, scrie News.ro.

masina de politie_fb
Foto: Facebook

Cadavrele celor doi bătrâni au fost descoperite în stare avansată de putrefacţie, poliţiştii căutând indicii pentru a stabili dacă este vorba despre profanare de cadavre sau morminte.

Poliţiştii din oraşul Bechet s-au autosesizat după ce doi bătrâni, soţ şi soţie, o femeie de 85 de ani şi un bărbat de 75 ani, din localitatea Dobreşti, au fost descoperiţi, sâmbătă seară, în stare avansată de putrefacţie, cadavrele acestora fiind îngropate la marginea cimitirului din comună, fără slujbă religioasă. Cel care a decis înhumarea de urgenţă a celor doi bătrâni a fost primarul comunei Dobreşti, Mihail Ţiulescu.

“Acum o săptămână au fost aduse facturile de la lumină şi a lor era încă la poartă. Unul dintre vecini a intrat în curte şi mirosul era tare puternic. S-a gândit că nu mai trăiesc. Când au intrat în casă, i-au găsit pe amândoi decedaţi. Au venit cei de la Ambulanţă care au constatat decesul, apoi poliţiştii din comună i-au sesizat pe cei de la Daneţi, de care aparţinem noi, au anunţat Serviciul de Criminalistică, au venit, au constatat şi au făcut un raport”, a precizat primarul Mihail Ţiulescu.  

Imediat după ce a fost constatat decesul celor doi bătrâni, edilul a dat ordin ca trupurile neînsufleţite să fie duse la groapă cu un buldoexcavator, acestea fiind învelite într-o folie de celofan.

”Am făcut tot ce era legal şi interesul major era să scăpăm de aceste cadavre cât mai repede, să evităm răspândirea microbilor. Nu mai era timp să stai să le faci pe cele lumeşti. Am sunat, au venit cu buldoexcavatorul, am ales un loc din cimitir undeva în margine, le-am făcut în regim de urgenţă o groapă, a durat cam o jumătate de oră. Ne-am întors, am cumpărat mănuşi, lanternă, am cerut două pături de la vecini ca să putem pune pe cadavre, să mai stopăm mirosul. I-am împăturit, i-am scos din casă, i-am pus apoi în folii cu scopul de a evita dispersarea viruşilor. I-am pus unul lângă altul şi i-am dus la groapă în cupa buldoexcavatorului. Nu mai aveai timp de canoane ortodoxe. Astea le-om rezolva pe parcurs… În plus, nu ştiu dacă preotul îşi permitea la ora aia să vină să facă slujbe, şi în cazuri din astea nu prea se bagă. Urmează să le punem la cap o cruce şi în acel moment o să vină preotul să spună câteva cuvinte din Evanghelie. Când am terminat acţiunea era miezul nopţii“, a mai spus edilul.

Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz.

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei Bechet s-au sesizat din oficiu cu privire la condiţiile în care au fost înhumate cele două cadavre descoperite în locuinţa proprie din localitatea Dobreşti. S-a întocmit un dosar penal în care se fac cercetări pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte”, a declarat agen şef adjunct Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

La sediul Poliţiei Bechet urmează să ajungă, în orele următoare, mai multe persoane, fiind citat pentru a se prezenta şi primarul localităţii Dobreşti, Mihail Ţiulescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...