AUR provoacă un nou scandal în Parlament: deputatul Titi Stoica l-a numit „nazist” pe reprezentantul minorității germane

Data actualizării: Data publicării:
Parlamentar AUR la tribuna Camerei Deputaților
Deputatul AUR Titi Stoica. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit „nazist” pe deputatul minorității germane din România, Ovidiu Ganț, miercuri, în comisia de regulament a Parlamentului. Este vorba de un nou episod de agresiune, de această dată verbală, a parlamentarilor AUR după ce, anterior, liderul formațiunii l-a agresat fizic pe ministrul Virgil Popescu chiar de la tribuna Parlamentului. În urma incidentului, Ovidiu Ganț a solicitat Parchetului General să se sesizeze pentru faptă.

Stoica și-a motivat gestul spunând că a calificat drept „naziste” metodele folosite în comisia de regulament a Parlamentului. El a continuat, apoi, spunând că „Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat la Tribunalul de la Nurenberg și considerat nazist”.

”Am spus foarte clar: contextul în care s-a desfăşurat această şedinţă a fost unul în răspăr cu normele constituţionale, cu normele Comisiei de la Veneţia privind transparenţa, iar asemenea fapte de a cataloga şi pedepsi un individ, un grup întreg pentru tot ce face un individ sunt metode naziste. De aceea m-am şi adresat cu acest cuvânt”, a spus Stoica, susținând că a făcut „o declarație politică”.

Deputatul Ovidiu Ganț a cerut Parchetului General să se sesizeze în această speță. 

„În baza articolului Regulamentului care prevede că pot sesiza plenului probleme în desfăşurarea mandatului, doresc să informez plenul asupra următoarelor: astăzi am fost victima unei agresiuni verbale fără precedent din partea unui deputat AUR, numitul Ciprian Titi Stoica.

De 17 ani sunt membru al Camerei Deputaţilor şi niciodată nu mi-am permis să jignesc vreun coleg sau să aduc injurii cuiva, cu atât mai puţin unui membru al Camerei. Astăzi dimineaţă, în timpul şedinţei de Regulament, deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit nazist, insistând în continuare citez - «ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti»”, a afirmat Ganţ, în plenul Camerei Deputaţilor.

Titi Stoica este unul dintre deputații AUR care, în septembrie 2021, l-a evacuat cu forța pe deputatul PNL Florin Roman de la conducerea ședinței Parlamentului. Stoica a fost poreclit „Titi Patru Mâini”, după ce a votat dublu la votul pentru bugetul de stat.

În vârstă de 39 de ani, Stoica este absolvent de liceu și a lucrat ca șef de stație de metrou, paznic și ajutor de bucătar în Londra.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita