Barca răsturnată pe Mureş: Cadavrul găsit în Ungaria era al băiețelului dispărut. Pompierii caută în continuare trupul fetiței

Data actualizării: Data publicării:
doui salvatori isu intr-o barca pneumatica
Poliţişti arădeni, trimişi în Ungaria unde a fost găsit pe Mureş cadavrul unui copil. Foto: Captură TV Digi24

Poliţiştii arădeni au confirmat, marţi seară, că victima găsită luni în râul Mureş, pe teritoriul Ungariei, este unul dintre cei doi copii daţi dispăruţi după ce o barcă cu 12 oameni s-a răsturnat în râu, în 30 aprilie, în zona Periam Port, din judeţul Timiş.

"În seara zilei de 9 mai a.c., în urma schimbului de informaţii cu Punctul de Contact Cenad, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, am fost informaţi despre faptul că a fost stabilită identitatea cadavrului minorului descoperit pe râul Mureş, în Mako, Ungaria, în după-amiaza zilei de 8 mai a.c. Este vorba despre unul dintre copiii minori căutaţi din seara zilei de 30 aprilie a.c., când pe râul Mureş o barcă cu 12 ocupanţi s-a scufundat", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, potrivit Agerpres.

Luni, IPJ Arad informase că în zona localităţii ungare Mako a fost găsit trupul neînsufleţit al unui băiat, iar cadavrul a fost transportat la serviciul de medicină legală Szeged pentru identificare.

Rămâne dispărută o fetiţă, iar pompierii şi scafandrii încă o caută.

O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, în seara zilei de 30 aprilie, în râul Mureş, în judeţul Timiş, un copil de 3 ani din Semlac decedând, în timp ce patru persoane (doi bărbaţi şi doi copii) au fost date dispărute.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad informaseră în 1 mai că barca nu era înmatriculată, iar cel care o conducea, un bărbat de 33 de ani, nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, el fiind reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă. În 2 mai, la expirarea măsurii reţinerii, bărbatul a fost eliberat.

''În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20,40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port, judeţul Timiş) spre malul drept (judeţul Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn. În ambarcaţiune, din extravilanul localităţii Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore şi 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcaţiunea s-a scufundat'', preciza IPJ Arad.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri