Bogdan Aurescu: „România este alături de Ucraina”

Data publicării:
Bogdan Aurescu la o ședință de Guvern.
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis joi dimineață, într-un mesaj pe Twitter, că România este alături de Ucraina şi că aliaţii vor decide „cele mai potrivite măsuri pentru securitatea şi siguranţa comunităţii euroatlantice”.

„România este alături de Ucraina. Încălcarea gravă a dreptului internaţional de către Rusia va avea un preţ mare. Alături de aliaţii şi partenerii noştri, vom decide cele mai potrivite măsuri pentru securitatea şi siguranţa comunităţii euroatlantice”, a scris Bogdan Aurescu pe reţeaua de socializare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării.

„Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie la televizor.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

Anunțul liderului de la Kremlin a fost urmat imediat de o serie de atacuri concertate ale trupelor ruse asupra mai multor orașe din Ucraina, inclusiv în regiunea capitalei Kiev. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri