Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Garry Kasparov. Fostul campion cere întărirea sprijinului acordat Ucrainei

Data publicării:
Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Garry Kasparov.
Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Garry Kasparov. Foto: Twitter/ Bogdan Aurescu

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Garry Kasparov, președintele Human Rights Foundation, fost campion mondial la șah și activist în domeniul drepturilor omului.

„A fost o plăcere să-l primesc pe Garry Kasparov din nou la București, pentru un schimb aprofundat de opinii cu privire la perspectivele războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, asupra modalităților de contracarare a efectelor acțiunilor hibride ale Rusiei și ale încălcării flagrante a valorilor democrației, legislației internaționale și ale drepturilor omului în Ucraina”, a scris Aurescu pe Twitter.

Aurescu a reiterat sprijinul ferm pentru promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice, inclusiv ca bază pentru asigurarea păcii și securității internaționale, potrivit unui comunicat al MAE.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, ministrul a condamnat din nou, în temenii cei mai fermi, războiul de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei și a făcut o prezentare a sprijinului umanitar acordat de România statului vecin și cetățenilor ucraineni refugiați în România, accentuând solidaritatea extraordinară de care a dat dovadă întreaga societate românească, respectiv a sprijinului pentru economia Ucrainei, greu încercată de efectele războiului.

La rândul său, Kasparov a prezentat o serie de evaluări privind situația internă din Rusia și posibilele evoluții ale războiului declanșat de Rusia, evidențiind necesitatea întăririi sprijinului acordat Ucrainei de către întreaga comunitate internațională, pentru a rezista în fața agresiunii ruse.

El evidențiat, totodată, activitatea depusă în scopul coagulării unei mișcări internaționale anti-război formate din reprezentanți marcanți ai emigrației ruse și a apreciat pozițiile României de sprijin pentru Ucraina și de condamnare a politicilor agresive ale Federației Ruse.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri