INSP a modificat rata infectării din București: 2,65 la mia de locuitori. Primele date indicau trecerea în scenariul roșu

Data actualizării: Data publicării:
Oameni cu mască pe stradă, în București
Trecători cu mască pe stradă. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori (populația rezidentă la 1 ianuarie 2020). Asta însemna trecerea la scenariul roșu, respectiv că școlile se vor închide iar cursurile se vor desfășura exclusiv online. Ulterior, a avut loc și o ședință a Comitetului Municipal, la care a participat și ministrul Educației, Monica Anisie.

Actualizare 14:50. INSP a anunțat o rectificare cu privire la rata de incidență a infectărilor cu coronavirus din București, în loc de cea anunțată inițial - de 3,11 la mie. Astfel, rata de infectare este de 2,65 la mie

Într-o discuție cu presă, după ședința Comitetului Municipal, ministrul Educației a spus că „la momentul acesta, rata la nivelul Bucureștiului este de 2,69. Deci nu s-a trecut peste pragul de 3”.

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a spus la rândul său că „INSP a comunicat o cifră din eroare, a rectificat, rata pe azi e de 2,69 la mie”.

În continuare există, totuși, o mică diferență între datele anunțate de aceste instituții.

Citește și Populația Bucureștiului, o enigmă. Prefectul Capitalei: Vom lua măsuri când avem o rată de infectare de 3,4 la mie


INSP a anunțat astăzi că în săptămâna 5 - 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

În 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

În Capitală, în ultimele șapte zile au fost înregistrate 3.561 de cazuri de COVID-19 și 398 de decese. În total, de la izbucnirea pandemiei, în București au fost depistate 22.950 de cazuri.

În total, 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt. 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60,1% din decese au fost la bărbați. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri