Cine erau cei doi polițiști care au murit în accidentul rutier din Brăila. Reacția Poliției Române

Data actualizării: Data publicării:
Doi polițiști au murit într-un accident în Brăila
FOTO: debraila.ro

Doi polițiști din Brăila au murit, marți seară, în urma unui accident rutier care s-a produs pe DJ 221. Agentul şef Mihai Bara şi agentul Ana Maria Manea lucrau Secţiei 4 Poliţie Rurală Ianca - IPJ Brăila.

Potrivit debraila.ro, agentul Ana Maria Manea avea doar 21 de ani şi era încadrată în Poliție de câteva luni, în timp ce agentul şef Mihai Bara, de 45 de ani, era un poliţist cu vechime.

Cei doi erau într-o misiune de patrulare atunci când s-a petrecut accidentul.

Deocamdată nu se cunoaşte motivul pentru care autospeciala de poliţie a ieşit de pe carosabil şi a luat foc. „În această seară, colegii noştri Bara Mihai (45 ani) şi Manea Ana Maria (21 ani) din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ianca - IPJ Brăila , au decedat, în urma unui accident rutier. Aceştia se aflau la datorie în serviciul de patrulare, pe raza localităţii Şuteşti. Din primele informaţii, colegul nostru a pierdut controlul "autospecialei", acele sicrie pe roţi de care vă aminteam într-un articol anterior şi s-a izbit de un copac, după care maşina a luat foc. În urma accidentului, colegii noștri din cadrul Secției 4 Ianca – IPJ Brăila, au rămas încarcerați și au decedat după ce mașina a luat foc. Dumnezeu să-i odihnească în pace!", se precizează într-un comunicat al Sindicatului Europol.

Poliţistul care se afla la volan mai avea un an până la pensie, iar tânăra poliţistă din dreapta intrase în serviciu în urmă cu numai cinci luni.

Transmitem sincere condoleanţe familiilor colegilor noştri şi tuturor celor care i-au cunoscut. Referitor la cauzele accidentului rutier, vă informăm că în acest moment se efectuează cercetarea la faţa locului, urmând a se stabili toate împrejurările în care s-a produs evenimentul", se arată într-un comunicat al IPJ Brăila.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian, la faţa locului au intervenit două autospeciale ale ISU şi un echipaj SMURD, dar cei doi nu au mai putut fi salvaţi.

Poliția Română spune, într-un comunicat de presă, că cei doi polițiști se aflau,în momentul producerii accidentului, într-un autoturism fabricat în anul 2018. 

Colegii se aflau în serviciul de patrulare, cu o autospecială de poliție Dacia Logan, an de fabricație 2018, inscripționată și dotată cu rampă de avertizare optico - acustică. Autospeciala avea revizia efectuată în luna mai 2020, la reprezentanța producătorului din Brăila, iar inspecția tehnică periodică era valabilă până în luna octombrie 2021. La data producerii accidentului, autoturismul avea un rulaj de aproximativ 64.000 de Km.

Expertiza tehnică, precum și celelalte probe administrate în cadrul dosarului penal, vor stabili cauzele accidentului rutier.

Considerăm că este prematur ca unele persoane să-și exprime opiniile vis-a-vis de modul în care acesta s-a produs, mai ales dacă nu cunosc toate datele din anchetă.

Este regretabil că unii reprezentanți ai organizațiilor sindicale, aleg să folosească astfel de tragedii pentru a-și face imagine, nefiind informați corect și propagând în spațiul public date eronate, de natură a denigra instituția.

Asigurăm cetățenii că, la finalul anchetei penale, vom transmite public concluziile acesteia.

Transmitem, încă o dată, condoleanțe familiilor colegilor noștri și mulțumim tuturor celor care în aceste clipe grele sunt alături de noi”, se mai spune în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri