Cine este Andrew Tate, controversatul milionar dat afară de la show-ul Big Brother. „Vor să mă facă să arăt rău”

Data publicării:
andrew tate in halat rosu cu trabuc in mana si pizza pe masa
Andrew Tate își expune stilul de viață luxos pe rețelele sociale. Foto: Profimedia Images

Reținerea fraților Andrew și Tristan Tate într-un dosar de trafic de persoane și viol a ajuns subiect și în presa din Marea Britanie. BBC amintește de trecutul controversat al lui Andrew Tate, cetățean britanic născut în SUA, care a fost dat afară de la show-ul Big Brother, după apariția unei înregistrări în care apare lovind o femeie. Fostul kickboxer a fost interzis și pe rețelele sociale pentru misoginism.

BBC tratează pe larg știrea reținerii celor doi frați în dosarul în care sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

Andrew Tate este un personaj cunoscut în Marea Britanie, ajungând celebru în 2016, când a fost dat afară de la Big Brother. Înainte de aceasta, Andrew Tate a fost luptător profesionist de kickboxing și a câștigat titluri mondiale.

Aventura lui în casa Big Brother s-a terminat repede, însă, după apariția unei înregistrări video în care apare lovind o femeie cu o curea.

El a negat, spunând că înregistrarea video a fost editată și că este „o minciună sfruntată, vor să mă facă să arăt rău”.

Ulterior a câștigat notorietate și în mediul online, iar Twitter i-a suspendat contul după ce a scris că femeile „poartă responsabilitatea” pentru că sunt agresate sexual.

Andrew Tate a fost suspendat și de pe alte platforme sociale - YouTube, Facebook, Instagram. TikTok a motivat blocarea lui spunând că „misoginismul este o ideologie a urii, pe care nu o tolerăm”.

Postările lui pe alte site-uri, care au conținut misogin, împotriva femeilor, au milioane de vizualizări. Corespondenta BBC specializată pe teme de dezinformare și social media spunea anul acesta despre conținutul publicat online de Andrew Tate că „ridică îngrijorări privind efectele pe care le-ar putea avea în lumea reală”.

Recent, contul lui pe Twitter a fost reactivat, la fel ca și al lui Donald Trump, după ce platforma a fost preluată de Elon Musk.

În scurt timp, Andrew Tate a intrat într-un „conflict” online pe Twitter cu activista de mediu Greta Thunberg.

Citește și: Frații Tate, reținuți după percheziții. Sunt acuzați că au sechestrat și violat două tinere, una cu cetățenie americană

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri