Ciolacu, după ce Senatul SUA a adoptat strategia de securitate pentru Marea Neagră: Arată interesul Administrației Biden pentru regiune

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu la Ambasada SUA de la Bucuresti - 28 iunie
Premierul României Marcel Ciolacu. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a spus, vineri, despre faptul că Senatul SUA a aprobat Legea care autorizează bugetul apărării, ce include şi un amendament privind securitatea în zona Mării Negre, că acest lucru denotă interesul administraţiei americane pentru regiune şi evidenţiază rolul României în acest context.

Senatul SUA a adoptat proiectul de lege care vizează securitatea Mării Negre.

Într-o postare pe Twitter, Ciolacu a salutat evoluţiile privind National Defense Authorization Act - NDAA şi Strategia de securitate a Mării Negre.  „Veşti mari pentru aprofundarea securităţii şi a legăturilor economice în regiunea Mării Negre. Salut evoluţiile privind NDAA şi Strategia de securitate a Mării Negre din SUA. Ambele ilustrează interesul comun al Senatului SUA şi al Administraţiei americane pentru regiune şi evidenţiază rolul României”, a scris Ciolacu, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aprobarea proiectului de lege confirmă că Marea Neagră este o regiune de importanță geostrategică critică și deschide calea unei noi ere a angajării SUA în regiune.

„De asemenea, Senatul american exprimă, în premieră, prin aprobarea legii menționate, susținerea puternică pentru un angajament comprehensiv al SUA în regiunea Mării Negre, împreună cu aliații și partenerii, în domenii strategice precum: securitate și apărare, economie, energie sau reziliență democratică” a precizat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.

Proiectul de lege privind bugetul Statelor Unite aprobat de Senat urmează să fie completat, în continuare, în cursul lunii septembrie, cu versiunea legii aprobată deja în Camera Reprezentanților.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri