Circulație în condiții de iarnă, polei și ceață. Care sunt drumurile cu probleme. Polițiștii rutieri precizează că niciunul nu e închis

Data actualizării: Data publicării:
masina pe drum iarna
Meteorologii anunță ploi și ninsori. FOTO: INQUAM PHOTOS / Alex Nicodim

Centrul Infotrafic informează că vineri dimineaţă nu sunt autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită, însă se circulă în condiţii de iarnă în zonele de munte şi în judeţele din Moldova. Este polei pe mai multe drumuri din Harghita, Maramureş şi Vrancea. De asemenea, ceaţa afectează traficul pe drumuri din judeţele Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Maramureş şi Prahova.

”La această oră, nu sunt autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită ca urmare vreunui accident rutier sau din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Se circulă în condiţii de iarnă în zonele de munte, precum şi în judeţele din regiunea Moldovei, se acţionează atât cu utilaje, cât şi cu material antiderapant. Ceaţa scade vizibilitatea sub 200 metri, izolat sub 50-100 metri pe mai multe artere rutiere din judeţele Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Maramureş şi Prahova”, anunţă vineri dimineaţă Infotrafic.

Carosabilul este alunecos din cauza poleiului care se formează pe alocuri în judeţele: Harghita - DN 15 între Topliţa şi Borsec şi DN 13B între Praid şi Gheorgheni; Maramureş - DN 18 între Borşa şi Cârlibaba şi Vrancea - DN 2M între Andreiaşu de Jos şi Broşteni.

În mare parte din țară se circulă pe carosabil umed, în unele zone sunt lapoviță și ninsoare.

Pe arterele rutiere principale, respectiv Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Piteşti-Sibiu, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, în general fără precipitaţii şi fără porţiuni cu polei.

Poliţiştii recomandă şoferilor să reducă viteza în mers ca să poată frâna la timp la nevoie, să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă dacă circulă pe drum unde este zăpadă, gheaţă sau polei, să mărească distanţa de siguranţă între autovehicule, să evite bruscarea comenzilor şi manevrele riscante şi să se asigure foarte bine înainte de fiecare manevră.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri