Ciucă, după suspendarea zborurilor Blue Air: „Nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturi”. Premierul cere deblocarea situației

Data actualizării: Data publicării:
INSTANT_BLUE_AIR_067_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Haos pe Aeroportul Otopeni după ce Blue Air a anulat toatezborurile din România. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă a reacționat, marți, după ce Blue Air a anunțat că anulează toate zborurile care pleacă din România începând de azi și până luni. Premierul a spus că va vorbi cu ministrul Mediului pentru deblocarea conturilor companiei aeriene, pentru că „nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturi”.

Ciucă a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, după ce Blue Air a anunţat suspendarea zborurilor.

Prim-ministrul a cerut soluţii pentru a debloca situaţia, pentru că „nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturile din care urmau să vină către ţară”.

„Am vorbit cu ministrul Barna, pentru că poprirea a fost făcută de către AFM şi urmează să aibă o discuţie cu cei care au luat această decizie şi să deblocheze situaţia pentru că nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturile din care urmau să vină către ţară”.

Premierul a precizat că este vorba despre 3.000 de oameni.

Întrebat dacă vor exista consecinţe, premierul a afirmat: „Am vorbit cu domnul ministru, aşa cum am spus, şi urmează să analizăm şi să luă o decizie”.

Compania aeriană Blue Air a anunțat marți că va suspenda toate zborurile din România, până luni, 12 septembrie, din cauza faptului că toate conturile i-au fost blocate.

Blue Air anunță că din cauza unei situații „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

Potrivit sursei citate, toate zborurile planificate din afară României către orice aeroport din România, marți, vor fi operate conform orarului publicat.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri