Cod roșu de furtuni în sud-vestul țării, joi după-masă. Lista localităților afectate

Data actualizării: Data publicării:
Nor de furtuna
Foto: GettyImages

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare nowcasting Cod roşu de ploi torenţiale, valabilă joi după-masă în Banat.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:30, vor fi averse cu caracter torenţial, ce vor cumula 40 - 60 l/mp, descărcări electrice şi, izolat, grindină de mici dimensiuni în judeţele:

  • Caraş-Severin (zona joasă şi localităţile Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa, Oţelu Roşu, Anina, Turnu Ruieni, Bozovici, Caraşova, Bucoşniţa, Prigor, Obreja, Lupac, Constantin Daicoviciu, Păltiniş, Rusca Montană, Fârliug, Buchin, Sasca Montană, Dognecea, Târnova, Ciclova Română, Glimboca, Ciudanoviţa, Văliug, Goruia, Ocna de Fier şi Brebu Nou)
  • Timiş (zona de munte şi localităţile Lugoj, Recaş, Buziaş, Făget, Deta, Gătaia, Ciacova, Coşteiu, Nădrag, Jamu Mare, Racoviţa, Gavojdia, Denta, Topolovăţu Mare, Belinţ, Darova, Banloc, Bethausen, Victor Vlad Delamarina, Tomeşti, Giulvăz, Dumbrava, Tormac, Boldur, Moraviţa, Margina, Traian Vuia, Voiteg, Maşloc, Fârdea, Ghilad, Birda, Balinţ, Criciova, Mănăştiur, Bârna, Livezile, Foeni, Fibiş, Ştiuca, Niţchidorf, Curtea, Ohaba Lungă, Ghizela, Giera, Pietroasa, Brestovăţ, Bogda, Bara şi Secaş).

ANM notează că în zonele avertizate, în ultimele ore, s-au acumulat cantităţi de apă de 30 - 50 l/mp.


ȘTIRE INIȚIALĂ Este cod roșu de furtuni în Suceava și Iași până la 13.30. Totodată, este în vigoare și un cod roșu de inundații în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara.

Potrivit meteorologilor, în județul Suceava se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, descărcări electrice, grindină, vijelie. Avertizarea este în vigoare în Dolhasca din Suceava și Hârlău, Cotnari, Scobinți, Lespezi, Vânători și Sirețel din Iaşi, până la ora 13:30. În zona avertizată, în ultimele 2 ore s-au acumulat cantități de apă de peste 50 l/mp.

Până la ora 14:30 sub avertizare cod portocaliu de vreme rea se află județele Constanța și Tulcea, iar până la ora 13:30 localități din Botoşani, Suceava și Iași.

Ploile nu se vor opri nici în zilele următoare

În urmă cu puțin timp a intrat în vigoare un cod portocaliu de ploi care vizează vestul, centrul, nordul țării și zonele montane. 

Este cod portocaliu de ploi în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montane. Vor fi perioade cu averse și se vor acumula cantități de apă de peste 50...80 l/mp.

Toată țara se află sub cod galben de furtuni până duminică dimineața la ora 10. Vor fi perioade cu ploi, tunete, fulgere, grindina și vijelii, iar izolat, cantitățile de apă vor trece de 40-60 l/mp.  

Vremea va fi instabilă și la începutul săptămânii viitoare. În fiecare zi vor fi averse, descărcări electrice, vijelii și grindină cea mai mare parte a țării.

Vineri, fenomenele vor avea frecvență mai mare după-amiaza și seara în nord, centru, sud-est, la deal și la munte, iar sâmbătă și în est și nord-vest.    

În București, în special după orele prânzului vor fi ploi torențiale, tunete, fulgere și intensificări ale vântului. Maxima va atinge 25-26 de grade Celsius.

Avertizările hidrologilor AICI

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri