CTP: Amenzile mărite nu îi vor opri pe cei care încalcă regulile, le va crește inventivitatea în a trișa

Data actualizării: Data publicării:
ctp 0404

Creșterea amenzilor este singura măsură posibilă pentru pedepsirea celor care încalcă regulile menite să limiteze răspândirea coronavirusului, însă oamenii le vor încălca în continuare, este de părere gazetarul Cristian Tudor Popescu. Într-o intervenție telefonică la Digi24, Cristian Tudor Popescu spune că inventivitatea în a trișa a celor care încalcă regulile va crește, în aceste condiții. 

„Sunt singurele măsuri posibile, ce poți să faci în situația de față? Nu cred, însă, că ele vor duce la o micșorare a numărului de persoane care calcă aceste reguli instituite de autorități, într-un mod mai mult sau mai puțin sfidător. Va crește, probabil, inventivitatea în a trișa a respectivilor.

Eu am spus și aseară pe postul dumneavoastră: mi s-ar părea normal ca în afară de amenzi, mari și mai mari, în afară de dosar penal, acești inși care încalcă regulile să fie trecuți pe o listă și când se va ajunge, deja intrăm în scenariul 4 care înseamnă, de fapt, depășirea capacităților standard de preluare a bolnavilor de covid-19, când se va ajunge în scenariul în care trebuie să alegi cine e tratat în stare gravă la spital, într-o secție ATI, și cine nu, așa cum se întâmplă în Italia, atunci să existe și acest punctaj pentru respectivul pacient: ești pe lista celor care bătându-și joc de concetățenii lor, au încărcat regulile? Au ieșit că aveau treabă să își plimbe șoarele până la nu știu câți kilometri departe de casă? Foarte bine, nu vei fi eligibil pentru tratamentul respectiv.

Dar nici așa nu cred că cei care și înainte de covid parcau pe linia de tramvai că aveau ei treabă pe acolo prin zonă, sunt și cei care acum își bat joc de noi și sunt niște potențiali criminali pentru că ei pot să ucidă oameni prin ceea ce fac, transmițând virusul”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri