CTP: Depunerea mandatului de către Florin Cîţu închide cercul ridicolului pe care l-a început PNL

Data actualizării: Data publicării:
Gazetarul Cristian Tudor Popescu, invitat la emisiune In fata ta

Depunerea mandatului de prim-ministru desemnat de către Florin Cîţu „închide cercul ridicolului pe care l-a început PNL sub înţeleapta conducere a preşedintelui Iohannis”, este de părere gazetarul Cristian Tudor Popescu. Într-o intervenţie telefonică la Digi24, gazetarul spune că „forfota anticipatelor a fost degeaba” şi că „PSD beneficiază enorm din acest ridicol pe care l-a produs episodul Cîţu”.

„Închide cercul ridicolului pe care l-a început Partidul Naţional Liberal sub înţeleapta conducere a preşedintelui Iohannis. Pentru că domnul Cîţu, plecând acum din funcţie, nu face decât să certifice faptul că era un premier sperietoare de ciori sau marionetă. În mod normal, domnul Cîţu ar fi trebuit să rămână în Parlament şi să aştepte validarea sau invalidarea lui de către Parlament. Nu avea voie să facă această mişcare, această demisie. Această demisie nu poate să însemne un lucru bun în niciun fel. N-are cum! Premierul României îşi dă demisia în condiţiile în care avem criza această reală, şi nu politică mai mult sau mai puţin artificială, avem criza coronavirusului şi el îşi dă demisia. Cum să justifici aşa ceva?

Într-un singur fel: «Eu am fost pus aici de formă şi acum trebuie să plec pentru că nu mai pot fi făcute anticipate». Mare ştire, breaking news: Curtea Constituţională trânteşte ordonanţa anticipatelor. 

Păi nuu se putea din momentul zero, din pătrăţelul de început al acestui joc care, iată, se duce în grotesc, al preşedintelui Iohannis şi al PNL, nu se putea prevedea asta, că aceasta Curte Constituţională se va opune alegerilor anticipate. Trebuia să treacă trei luni pentru asta, în care nu s-a produs decât scăderea încrederii electoratului, a poporului, în partidul de guvernământ, în PNL, în guvern şi în preşedintele Iohannis.

Acum se vor întoarce de unde au plecat. A fost degeaba toată această forfotă, toată această vânzoleală, de trei luni de zile pentru că se va numi un guvern care să guverneze. Îmi permit să vă amintesc că am spus lucrul acest până a deveni eu, la rândul meu, ridicol. De trei luni repet, PNL trebuie să guverneze nu să anticipeze şi nici să îşi asume tot felul de lucruri prin asumare de răspundere. Să guverneze cinstit faţă de cetăţeni şi cetăţenii vor aprecia asta la vot.

A fost nevoie de tot acest excurs prin ridicol, prin grotesc, pentru a se ajunge de unde am plecat, cu pierderi clare pentru PNL, pentru Ludovic Orban şi pentru noi, pentru cetăţeni.

Domnul Iohannis e foarte relaxat, dânsul chiar joacă „Nu te supăra frate!” pe pătrăţele. Nu-l mai interesează acum că îi scade coeficientul electoral, spre deosebire de acest guvern, acest partid, acest premier, şi nu vorbesc de domnul Cîţu, vorbesc de domnul Orban, care au fost aruncaţi în această bătaie de joc de preşedintele Iohannis.

PSD a început deja să se regenereze în ultimele luni, pe baza tocmai a acestei prestaţii haotice a guvernului Orban. Şi grav este că se regenerează nu prin schimbare, nu prin reformare, că dacă s-ar întâmpla asta, dacă ar ajunge, în sfârşit, la fundul sacului şi de acolo să înceapă să se reformeze, ar fi bine. Dar PNL şi preşedintele i-au dat ocazia să revină în sondaje fără să se schimbe o iotă. El fiind nereformabil, acest partid. Va veni din nou în faţă un PSD identic cu cel pe care l-a lăsat Dragnea”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...