Cum a reușit un bărbat din Satu Mare să obțină 15.000 de euro după ce s-a dat drept femeie pe internet

Data publicării:
mana pe tastatura unui laptop
Bărbatul a creat online mai multe conturi pe o reţea socială, pretinzând că este femeie. Foto: Getty Images

Un bărbat din judeţul Satu Mare este cercetat pentru şantaj, violarea vieţii private şi înşelăciune, după ce, pretinzând că este femeie, a cerut online fotografii în ipostaze explicite sexual altui bărbat, iar apoi l-a şantajat pe acesta. Victima i-a dat 15.000 de euro pentru ca imaginile să nu fie publicate, potrivit News.ro.

Faptele au început în anul 2022, când un bărbat de 33 de ani dintr-o comună din Satu Mare a creat online mai multe conturi pe o reţea socială, pretinzând că este femeie.

„În urma verificărilor efectuate, precum şi a măsurilor investigative întreprinse, poliţiştii au constatat faptul că, în perioada 2022-2023, un bărbat de 33 de ani, din localitatea Moftinu Mare, şi-ar fi creat pe o reţea socială mai multe conturi sub o identitate falsă, folosind nume şi poze care ar putea fi atribuite doar unei persoane de sex feminin. Ulterior, profitând de identitatea creată, persoana în cauză ar fi solicitat şi primit, de la un bărbat de 39 de ani, din Botiz, suma de 15.000 de euro, pentru a nu publica imagini care l-ar fi surprins pe acesta în ipostaze explicite sexual. Chiar şi în aceste condiţii, persoana bănuită ar fi transmis imaginile respective cunoscuţilor victimei”, transmite, joi, Inspectoratul de Poliţie Satu Mare.

Miercuri, bărbatul de 33 de ani a fost reţinut şi dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare. El este cercetat în continuare pentru şantaj, violarea vieţii private şi înşelăciune.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri