Video Cum arată epicentrul exploziei de la Crevedia. Anchetatorii cred că la fosta stație GPL s-ar fi produs combustibil artizanal

Data actualizării: Data publicării:
Imagini din epicentrul exploziei de la Crevedia
Imagini din epicentrul exploziei de la Crevedia. Foto: Digi24

Cercetările la fața locului în Crevedia s-au încheiat. Anchetatorii au reușit să se apropie de epicentrul exploziilor și au găsit noi probe. Criminaliștii au descoperit două seifuri, unul dintre ele era aruncat de deflagrație în curtea stației GPL, în timp ce al doilea a rămas în resturile de clădire. Mai bine de 100 de jandarmi au căutat probe vitale și pe câmpurile de porumb, din apropiere. Între timp, pericolul de explozie a fost eliminat, după ce au fost golite toate cisternele și evacuate din zonă. Sunt suspiciuni că la stația GPL s-ar fi produs combustibil artizanal.

Digi24 este prima televiziune care a reușit să ajungă în epicentrul exploziei din Crevedia. În imaginile filmate de jurnaliști se văd mașinile parcate în fața stației GPL care sunt făcute scrum. Clădirea de birouri este și ea un morman de materiale de construcții acoperite de cenușă. Totul este negru în jur, iar într-un colț este una dintre cisternele rămase neexplodate, pe care pompierii au udat-o timp de cinci zile cu apă. Nu mai riscă nimic, după ce și-au văzut colegii răniți în seara tragediei. Locul va fi analizat centimetru cu centimetru de anchetatori care caută orice probă.

Mai mult de 100 de jandarmi au căutat ieri probe vitale pe câmpurile de lângă Crevedia. Militarii au căutat bucăți din cisternele care au sărit în aer.

Teodora Chiuș, jurnalist Digi24: Ne aflăm undeva la 700 de metri de locul unde au avut loc exploziile. Jandarmii verifică toate aceste bucăți din câmp, pentru a se asigura că culeg toate probele.

-Ce căutați mai exact?

-Tot ce înseamnă elemente de metal, tablă, fel de fel de componente, robinet, șuruburi... bucăți de fier..

Anchetatorii vor intra și în casele oamenilor în căutare de probe. Printre mormanele de moloz au ajuns bucăți din cisternele care au explodat.

Oamenilor încă nu le vine să creadă de dezastrul rămas în urmă.

-Casa... ne am chinuit 25-30 de ani, cum ne-am chinuit fiecare din zonă ca să ne facem și noi un loc, ca să putem locui, și ceea ce s-a întâmplat într-o zi să nu mai fie absolut nimic...

-În casa mea toate îmi sunt dragi, le-am făcut pe toate cu cap, cu plăcere, de tot sunt atașată... Sper să le mai găsesc întregi.

*

-Este o locuința pe care ați construit-o cu greu?

-Foarte greu... băiatul meu a făcut împrumut în bancă.

-Ce a rămas din asta?

-Absolut nimic, totul s-a dus....

După aproape 5 zile de la tragedie, cercetările la fața locului s-au încheiat. Anchetatorii vor analiza probele găsite care vor ajuta la refacerea filmului exploziilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri