„Dacă mă omoară, asta e”. Mercenarul din Wagner care a fugit în Norvegia vrea să se întoarcă în Rusia

Data publicării:
fost mercenar wagner
Andrei Medvedev, alături de avocatul său, Brynjulf ​​Risnes, în timpul procesului său la Tribunalul Districtual din Oslo, pe 25 aprilie 2023. Foto: Profimedia

Fostul mercenar al grupării paramilitare ruse Wagner Andrei Medvedev, care în ianuarie a fugit în Norvegia şi a acuzat acolo această grupare că a comis în războiul din Ucraina crime împotriva propriilor combatanţi, a anunţat că a decis să se întoarcă în Rusia, în pofida tuturor riscurilor, relatează joi agenţia EFE, potrivit Agerpres. 

„Am decis că sunt pregătit să mă întorc în Rusia. M-am adresat ambasadei ruse la Oslo pentru a cere ajutor, pentru a-mi facilita revenirea” în Rusia, a spus fostul combatant rus Andrei Medvedev într-un mesaj video pe YouTube.

„Este o decizie pe care am luat-o personal, deşi au existat şi factori externi. În general se întâmplă multe lucruri stranii, mă simt ca un copil băgat într-un joc al celor mari. Nu vreau să particip la asta, nu vreau să dau mărturii”, şi-a explicat el decizia.

„Am sperat că aici (în Norvegia) îmi voi reface viaţa, că voi avea linişte şi calm şi mă voi detaşa de toată această politică şi de armată, dar nu am reuşit. Vom vedea ce se va întâmpla în Rusia. Dacă mă omoară, asta e. Dacă nu o fac, mulţumesc mult”, a mai spus fostul mercenar al grupării Wagner.

El afirmă că ambasada rusă i-a transmis o serie de documente pentru confirmarea identităţii şi efectuarea formalităţilor de revenire în ţară.

Andrei Medvedev a părăsit poziţiile de luptă din Ucraina imediat ce s-a încheiat contractul său cu gruparea Wagner pe care-l semnase pe 6 iulie 2022. Pe 12 ianuarie a fugit din Rusia în Norvegia, trecând clandestin graniţa în apropierea localităţii de graniţă Nikel, în regiunea Murmansk, afirma el atunci într-o înregistrare video difuzată de Gulagu.net, un website anti-Kremlin.

Potrivit mărturiei sale de la acea vreme, difuzată de acelaşi website, cât timp a luptat în Ucraina a fost martor la multe execuţii extrajudiciare ale serviciilor de securitate ale liderului Wagner, Evgheni Prigojin, împotriva celor care au refuzat să lupte contra ucrainenilor şi doreau să părăsească rândurile grupării de mercenari. Gulagu.net a susţinut că Prigojin a cerut şi capturarea lui Andrei Medvedev după ce acesta a părăsit gruparea.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum a aflat Anca Molnar că are cancer. Dezvăluiri care te vor face să plângi: “Nu știa mai nimeni”
Digi FM
Cât plătește Nicușor Dan chirie pentru apartamentul din București: „Avem o cameră și două dormitoare la...
Pro FM
Dakota Johnson și Chris Martin, relație cu despărțiri și împăcări. Ce s-a aflat despre actriță și solistul de...
Film Now
Soțul Oliviei Newton-John, decizie drastică la doi ani de la moartea actriței. Ce se întâmplă cu ferma în...
Adevarul
Rezultate alegeri locale 2024. Suceava: Tânărul care l-a învins pe Gheorghe Flutur. S-a înscris în PSD din...
Newsweek
Casa de Pensii confirmă când intră pensia pe iunie pe card. „Banii sunt deja la banci"
Digi FM
Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, a murit la doar 35 de ani. Tânăra fusese diagnosticată cu o formă...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Jon Cryer nu știa că Demi Moore consuma droguri atunci când au avut o relație: "O combinație de...
UTV
Celine Dion este hotarata sa revina pe scena. "Ma voi intoarce pe scena, chiar daca va trebui sa ma tarasc"