De sâmbătă se poate circula pe pasajul Nicolae Grigorescu. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Data actualizării: Data publicării:
pasajul grigorescu infratructura rutiera
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu este finalizată şi se va putea circula pe pasaj începând de sâmbătă, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Faceook.

„Promisiune îndeplinită! Am finalizat încă un proiect major pe care l-am găsit blocat şi în stadiu de execuţie de doar 10%. Acesta înseamnă un pas important către un trafic mai lejer şi mai rapid între nordul şi sudul Bucureştiului. După 10 ani de la începutul lucrărilor! Plus proiectarea şi discuţiile preliminare, vreo 13 ani!! Enorm!! Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu este finalizată şi se va putea circula pe pasaj începând de sâmbătă!”, a scris Firea.

Ea a adăugat că este „cea mai mare lucrare de infrastructură rutieră din București”, cu un pasaj, două poduri, o supralărgire la trei benzi pe sens, care leagă cartierele Vitan şi Berceni.

„După testele cu camioane şi sistematizarea care va avea loc mâine, ne dorim ca sâmbătă, deci prima zi din weekend, să se redea circulaţiei această zonă foarte importantă. Se face legătura între două sectoare - Sectorul 3 şi Sectorul 4, se leagă cartierele Vitan şi Berceni, două cartiere foarte mari. Este încă un pas către fluidizarea circulaţiei, pentru legarea nordului de sudul Capitalei”, arătat Firea.

„Pentru a fi complet, acest proiect are nevoie și de etapa a doua care înseamnă lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Hațeganu, între pasaj și Calea Vitan. A fost întocmit studiul de fezabilitate, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și s-a stabilit culoarul de exproprieri. Avem proiectul tehnic și așteptăm predarea unui teren de la Ministerul Apărării Naționale”, a spus și consilierul Primarului general, Marius Coaje.

„Suntem pe ultima sută de metri şi cu lucrările la Podul Ciurel, vestitul Pod Ciurel. El are mai mult de 10 ani de când este început, dar în curând vă vom da o veste bună”, a adăugat Gabriela Firea.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri