Desfășurare de forțe în căutarea a două tinere plecate spre Bigăr și care au dispărut cu tot cu mașină. UPDATE: Fetele au fost găsite

Data actualizării: Data publicării:
cautari clisura dunarii
Două fete dispărute în Clisura Dunării sunt căutate de zeci de politiști și pompieri. Foto: Arhivă Digi 24

Tinerele în vârstă de 19 ani au fost găsite după mai multe ore de căutări și sunt în afara oricărui pericol. Fetele s-au rătăcit pe un drum forestier în timp ce încercau să ajungă cu maşina în localitatea Bigăr. Ele au fost găsite de autorități la aproximativ 17 km de destinaţie, a informat sâmbătă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Tinerele se aflau în autoturismul cu care au plecat de acasă, sunt afara oricărui pericol şi nu au suferit vătămări, a precizat sursa citată.

Cele două fete au plecat vineri după-amiază din Reşiţa, cu un autoturism condus de una dintre ele, cu intenţia de a ajunge în localitatea Bigăr. Pentru că nu au ajuns la destinație, un tânăr a cerut ajutor la 112.

"Imediat după sesizare, la nivelul inspectoratului au fost dispuse căutări în zona indicată, fiind construite echipe de căutare-scotocire la care au participat peste 40 de efective de la Poliţia Oraşului Moldova Nouă, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Salvamont şi personal silvic de la ocoalele silvice", a menţionat IPJ Caraş-Severin.

Căutările, la care au fost folosite echipamente cu termoviziune din dotarea Poliţiei de Frontieră, s-au desfăşurat pe tot parcursul nopţii, fiind vorba despre o zonă împădurită, greu accesibilă şi fără semnal.

A fost scotocită zona împădurită şi cele două drumuri forestiere pe care se face accesul spre localitatea Bigăr, drumuri care au mai multe ramificaţii şi sunt greu accesibile pentru autovehicule.

Zona a fost survolată, sâmbătă dimineaţa, şi de un elicopter din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Știre inițială

Polițiști, pompieri și salvamontști caută la această oră două tinere care nu au mai ajuns la destinație. Alarma a fost dată de prietenii fetelor care au anunțat autoritățile puțin după miezul nopții. Nici mașina cu care se deplasau cele două tinere nu a fost găsită, a informat sâmbătă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin.

Tinerele se deplasau spre localitatea Bigăr, comuna Berzeasca, iar apelul a fost făcut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 0,30, bărbatul menţionând că tinerele nu au ajuns la destinaţie şi nici nu le poate contacta.

Autorităţile din Caraş-Severin au început căutarea persoanelor în cauză, fiind mobilizaţi 20 de pompieri militari, jandarmi, poliţişti şi salvamontişti, precum şi un pădurar responsabil cu paza Ocolului Silvic Berzeasca.

De asemenea, a fost făcută o solicitare pentru sprijin aerian în vederea găsirii celor două tinere şi a maşinii în care călătoreau.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri