Video Doi polițiști au murit în Columbia, după ce podul pe care îl traversau s-a prăbușit

Data actualizării: Data publicării:
pod prabusit
Doi polițiști au murit în Columbia, după ce podul pe care îl traversau s-a prăbușit. Foto: Captură video Twitter

Doi poliţişti din vestul Columbiei şi-au pierdut viaţa, după ce podul pe care îl traversau s-a prăbușit, au anunţat joi autorităţile, care nu au exclus un posibil atentat, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Mai multe vehicule, printre care trei ale poliţiei şi un camion civil, au căzut în gol când un pod care lega departamentele Quindeo şi Valle del Cauca, peste râul La Vieja, s-a prăbuşit brusc miercuri, scrie Agerpres. 

Două camioane de poliţie încărcate cu arme, alte două care transportau diverse materiale şi o maşină au fost implicate în incident, au indicat autorităţile, care au raportat că doi poliţişti au murit şi 15 au fost răniţi.

Imaginile spectaculoase, înregistrate cu telefoanele mobile la câteva momente după incident, au făcut înconjurul reţelelor de socializare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nu putem exclude nicio cauză”, a declarat directorul Agenţiei naţionale a infrastructurii (ANI), William Camargo, într-un interviu acordat unui post de radio local.

Autorităţile anchetează pentru a stabili dacă prăbuşirea a fost provocată de deteriorarea progresivă a structurii, datând din 1968, din cauza trecerii unor încărcături foarte grele, de lipsa de întreţinere sau „a unui element de deteriorare cauzat de mâna omului”, a declarat Camargo.

„Ne exprimăm solidaritatea cu familiile victimelor. Am ordonat o anchetă pentru a stabili cauzele prăbuşirii podului şi pe cei responsabili”, a comentat pe Twitter preşedintele columbian Gustavo Petro. Incidentul afectează comerţul dintre centrul ţării şi Buenaventura, principalul port de pe coasta Pacificului, mai scrie AFP.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri