Dosare penale pentru obţinerea ilegală de fonduri pentru cazarea refugiaţilor ucraineni

Data actualizării: Data publicării:
refugiati ucraineni cu bagaje, pe strada
Peste 20.000 de refugiați ucraineni au părăsit România în ultima lună și jumătate. Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Poliţiştii prahoveni efectuează cercetări în trei dosare penale cu privire la obţinerea ilegală de fonduri destinate cazării şi hranei refugiaţilor ucraineni, anchetatorii stabilind că prejudiciul este de 1,4 milioane lei.

Conform datelor transmise, miercuri, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au efectuat 12 percheziţii în judeţ şi una în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane bănuite de infracţiuni economice, respectiv la punctele de lucru ale unor persoane juridice.

În cauză, se efectuează verificări în cadrul a trei dosare penale diferite, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri, spălarea banilor, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii. În fapt, în perioada mai 2022 - martie 2023, persoanele bănuite ar fi obţinut fonduri ilegale destinate cazării şi hranei refugiaţilor ucraineni”, arată sursa citată.

Din cercetări a reieşit faptul că în documentele ce au fost depuse la autorităţile publice, în vederea obţinerii acestor fonduri, ar fi fost inserate date nereale, iar banii obţinuţi ar fi fost utilizaţi în alte scopuri.

Sumele obţinute în urma activităţilor desfăşurate sunt în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei, potrivit surselor citate de Agerpres.

În urma percheziţiilor, cinci mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, dar şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri