News Alert Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Data actualizării: Data publicării:
ID83566_INQUAM_Photos_George_Calin
Dumitru Buzatu. FOTO Inquam Photos

Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită.

Decizia instanţei a fost anunţată de avocatul lui Buzatu, Daniel Atasiei. Acesta a precizat că hotărârea Tribunalului Vaslui va fi atacată la Curtea de Apel Iaşi. ''O să expunem argumentele în faţa instanţei la Iaşi'', a declarat avocatul.

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant, vineri seară, de procurorii DNA, în timp ce primea o mită de 1,25 milioane de lei. După șase ore de percheziții la locuința sa, acesta a fost dus la DNA Iași pentru audieri, iar dimineață a fost reținut pentru 24 de ore.

Sâmbătă seara, Tribunalul Vaslui a decis arestarea sa prevetivă pentru 30 de zile.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatului BUZATU DUMITRU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 6 şi art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 24.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul a fost asistat de apărătorii aleşi Cu drept de contesta?ie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iaşi. Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 23.09.2023”, se arată în anunţul Tribunalului Vaslui.

Președintele CJ Vaslui a fost adus în fața instanței cu o mașină de poliției, iar în filmări Buzatu pare că le zâmbește jurnaliștilor, printre gratii.

Acesta a fost aşteptat la sediul Tribunalului de câţiva vasluieni nemulţumiţi, care au cerut arestarea sa.

Potrivit procurorilor anticorupție, „în perioada 08.05.2023 – 07.09.2023”, Dumitru Buzatu i-a cerut unui om de afaceri, care este martor în dosar, „sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor)”.

Încă o persoană a fost reţinută sâmbătă în dosarul mitei luate de preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, un expert, acuzat şi el de luare de mită, dar şi de trafic de influenţă. Acesta ar fi primit de la omul de afaceri care este martor în dosar suma de 714.000 de lei pentru a întocmi un raport de expertiză privind lucrări de modernizare a drumurilor executate de firma acestuia.

Citește și: Fosta soție a lui Dumitru Buzatu: Averea e legală, nu am argument să spun că nu, că știu cum se duce la prășit, la strâns fân

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri