Dumitru Buzatu (PSD Vaslui) face pledoarie contra măștii: Nu cred că mă poate proteja

Data publicării:
dumitru buzatu seful psd vaslui
Dumitru Buzatu, președinte CJ Vaslui de trei mandate. Foto: INQUAM Photos / George Calin

În ziua cu un nou record de infectări, șeful PSD Vaslui face din nou o pledoarie împotriva purtării măștii. Dumitru Buzatu spune că nu crede că masca îl protejează de coronavirus.

Recunoaște că o poartă numai ca să nu îi jignească pe cei care respectă această măsură de protecție. 

Dumitru Buzatu: Am și protestat împotriva simplității unor măsuri aplicate și în special împotriva acelor măsuri care nu ne-au protejat foarte tare. Că purtarea excesivă a măștilor inclusiv în somn nu a dus la rezolvarea infectării cu virusul respectiv.

Reporter: Dumneavoastră ce măsuri aplicați pentru a vă proteja?  

Dumitru Buzatu: Aplic și eu măsurile comune. Folosesc dezinfectante, nu stau chiar... am folosit și masca dacă mă duc la adunări sau dacă intru în magazine. Nu cred că mă poate proteja, dar țin cont de oameni și nu vreau să îi jignesc adoptând o atitudine sfidătoare.

Medic: Astfel de declarații doar cresc dezorientarea

În replică, medicul Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca, atrage atenția că astfel de ieșiri nu fac decât să crească gradul de dezorientare.

"Pandemia și pierderea controlului, însăși această scindare a societății în care sunt tabere pro și contra măsurilor nu fac decât să crească gradul de dezorientare într-un moment în care mai putem face ceva.

Chir dacă se vor institui măsuri severe de carantină este nevoie de două-trei săptămâni ca să poți stinge un focar", a spus Țincu.

Medicul a subliniat nimeni nu a spus că masca va opri pandemia, ci că este vorba despre măsuri care pot reduce transmiterea virusului.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri