Campioană mondială la şah, la doar 13 ani

O elevă de 13 ani din Iaşi a devenit recent campioană mondială la şah, la grupa ei de vârstă. Fata şi-a bătut, în nouă runde de meci, toţi adversarii din lume. Este singura din România, care a ajuns la această performanţă.

Avertizare RO Alert de cod roșu pentru București și câteva județe. Mai multe avioane au așteptat îmbunătățirea vremii, pentru aterizare

Programul „Rabla” naște dispute în coaliție. Ministrul Mediului, Diana Buzoianu îi dă replica lui Sorin Grindeanu

Ceartă pe apa Dâmboviței. Ministrul Agriculturii, discuții cu fermierii din Lungulețu. Precizările „Apelor Române” și ale „Apa Nova”

Fiscul a scos la licitație terenurile Elenei Udrea. Ce sumă are ANAF de recuperat de la fosta ministră a Turismului

Guvernul Bolojan, sub presiunea reformelor. Pensiilor speciale și digitalizarea ANAF, test pentru coaliția PSD-PNL-USR-UDMR
La vârsta la care alţi copii sunt fascinaţi de jucării sau gadgeturi, Miruna stăpâneşte cu măiestrie sportul minţii. Se antrenează de când avea şase ani, iar roadele muncii ei s-au văzut în urmă cu câteva zile. Este campioană mondială.
Miruna Lehaci, campioană mondială la șah: „M-a atras pentru că este deosebit de celelalte sporturi. Nu alergi, nu sari. Stai și te gândești.”
Pe lângă competițiile sportive, fata participă și la olimpiade școlare.
Miruna Lehaci, campioană mondială la șah: „Matematica mă ajută să calculez la șah foarte mult, îmi dezvoltă mintea.”
Este în clasa a șasea și își împarte timpul între școală și șah.
Claudia Lehaci, mama Mirunei: „Ea ne încuraja și ea ne spunea nouă că poate să le facă pe ambele foarte bine și până acum asta s-a întâmplat.”
Elena Calistru - director Colegiul Național Iași: “Este un copil excepțional, cu rezultate foarte bune la învățătură, cu o medie generală aproape de zece. Ascunde în spate foarte multe ore de muncă.”
Miruna are casa plină de medalii, însă ultima, cea de campioană mondială, a fost obţinută cel mai greu
Vasile Manole – antrenor: „A fost o luptă foarte puternică, mai ales cu jucătoarea care a ieșit pe locul 2, departajarea s-a realizat abia în ultima rundă.”
La Campionatul Mondial de Șah Școlar, care s-a desfășurat la Iași la sfâşitul lunii aprilie, au participat peste 550 de copii din 41 de țări. România a obţinut o medalie de aur, una de argint și patru de bronz.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News