Eleva care a îndrăznit să conteste public fondul şcolii a povestit cum este hărţuită şi batjocorită încontinuu

Data actualizării: Data publicării:
eleva constanta

Eleva din Constanța care a contestat fondul şcolii în mediul online se plânge că este hărţuită încontinuu pentru gestul său. Recent, adolescenta de 18 ani a postat pe un site de socializare un tabel în care erau trecute sumele adunate de la elevii Liceului Traian din Constanţa. Pentru curajul ei ar fi fost criticată şi jignită în cadrul unei şedinţe la care au participat reprezentanţi ai elevilor şi părinţilor.

La şedinţă, în prezenţa colegilor şi a părinţilor, Roxana Şerban susţine că a fost pusă la zid de preşedintele Asociaţiei de Părinţi a Liceului Traian.

Roxana Şerban a povestit la ce nivel au fost atacurile: „Eu nu ştiu cum o să trăieşti cu gândul că pe diploma ta de absolvire o să ai trecut Liceul Teoretic Traian, pentru că l-ai târât în nori şi m-ai târât şi pe mine în noroi” sau „Tu cum îţi permiţi să vii aici să-mi faci reclamaţie dacă tu n-ai contribuit cu sume de bani pentru asigurarea pazei?”

Eleva susţine că i s-a cerut revocarea din funcţia de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administraţie, iar șefa comitetului de părinţi, care este si cadru didactic, ar fi ironizat-o de faţă cu toţi colegii.

„Persoana care pot spune că s-a remarcat a fost doamna Samulescu, preşedinta Asociaţiei de Părinţilor din Constanţa. A început prin a aduce, pot să spun, atacuri domnişoarei Roxana Şerban, care, personal, nu mi s-au părut ok”, povesteşte o elevă.

Roxana Şerban, elevă: „Asta a durat o oră şi mereu s-a poziţionat într-o superioritate. Când o întrebam ceva îmi tăia replica sau o-ntorcea, evita răspunsul şi când am întrebat-o de soluţii efectiv a tăcut şi a revenit, din nou, la atacuri”.

Preşedintele Asociaţiei de Părinţi, Laura Samulescu, recunoaşte că a greşit, dar spune că a fost supusă unui stres continuu de la izbucnirea scandalului.

Laura Sămulescu, preşedintele Asociaţiei de Părinţi: „Nu am folosit o violenţă verbală pe măsura agresiunii pe care ea a comis-o la adresa mea şi a părinţilor din asociaţie. Se prea poate, ca-ntr-adevăr, să fi folosit un ton cu care de altfel nu sunt obişnuită, nu-l folosesc nici faţă de elevii mei, dar vreau să înţelegi că felul în care m-am adresat a fost în parte generat şi de starea de tensiune în care eleva respectivă ne ţine pe noi, părinţii asociaţiei, liceul, pe proprii el colegi.”

Contactat de Digi24, directorul instituţiei de învăţământ nu a dorit să ofere nicio reacție pe tema acestui scandal în care sunt implicaţi părinţii şi un elev al liceului Traian.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri