Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, către tineri: Degeaba vă umpleţi geamantanul cu diplome, nu vă folosesc la nimic

Data publicării:
mariana campeanu - mfax

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, le-a dat tinerilor un sfat cel puţin curios: Să nu mai vâneze diplome de tot felul, pentru că nu le vor folosi la nimic. Astfel că, în loc să îşi umple geamantanele cu hârtii, tinerii ar trebui să se limiteze la un singur masterat şi să se concentreze pe cunoştinţele practice pe care le pot dobândi şi care le-ar putea folosi atunci când merg să caute un loc de muncă.

Înţelegeţi un lucru, că trebuie să vă însuşiţi acele noţiuni pe care le căpătaţi, fie că sunt teoretice sau practice. Nu mai merge ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, acum angajatorii au început să fie preocupaţi de faptul că a scăzut foarte mult calitatea forţei de muncă în România. Deci, nu mai putem vorbi de o forţă de muncă calificată, nu mă refer numai la faptul că o serie întreagă de profesii industriale – să le zicem – au dispărut, dar şi forţa de muncă chiar din domeniul umanist... şi aceasta a scăzut din punct de vedere al calităţii. Nu mai faceţi pur şi simplu o vânătoare pentru masterate şi diplome de nu ştiu ce fel, că nu o să vă folosească la nimic. Dacă faceţi unul sau două, dar făceţi-le serios şi plecaţi de acolo cu nişte noţiuni care o să vă folosească. Degeaba vă umpleţi geamantanul de hârtie, că nu o să vă folosească la nimic”, le-a spus Mariana Câmpeanu tinerilor din PNL în cadrul unui discurs la Şcoala de Vară de la Constanţa.

Ministrul Muncii a subliniat în direct la Digi24 că cei prezenți au înțeles foarte bine că atunci când merg la un interviu de angajare sunt întrebați de experiență și de cunoștințele practice și că angajatorii nu îi întreabă de numărul diplomelor.

Despre faptul că programa școală nu mai este în concordanță cu cererea de pe piața muncii, Mariana Câmpeanu a spus că se conturează o soluție.

Ministerul învățământului, împreună cu Ministerul muncii și împreună cu angajatorii au început să colaboreze mult mai bine decât în anii trecuți în așa fel încât și curicula să fie schimbată în funcție de cerințele angajatorilor, în așa fel încât cunoștințele practice să le dobândească chiar în întreprinderile sau societățile în care angajatorii vor după aceea să angajeze forță de muncă bine pregătită”, a adăugat ministrul Muncii.

Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei „Alma Mater”, a spus că foarte mulţi tineri aleargă dupa diplome „într-o perioadă foarte seacă” și că aceștia consideră că diplomele și CV-ul sunt cele mai importante lucruri în găsirea unui loc de muncă bine plătit.

„Mulţi tineri au obţinut diplomă după diplomă. S-au dus la masterate pentru a dobândi diploma, lăsau la o partea ideea de a dobândi și competențe. Doamna ministru greşeşte când spune să mergem la Ministerul Educației. Nu, doamna ministru trebuie să meargă la Ministerul Educației și să colaboreze cu ministrul Educației, cu domnul Pricopie, cu domnul Costoiu, cu noi”, a spus Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei „Alma Mater”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
tablou cu pele
Mbappe a cumpărat cu jumătate de milion de euro un portret al superstarului Pele