Profesor: Suntem în cod violet. Unde am ratat atât de mult învățământul că predăm tot ce cere ministerul, iar copiii nu știu nimic?

Data publicării:
elevi in clasa
Profesor: Suntem în cod violet. Unde am ratat atât de mult învățământul că predăm tot ce cere ministerul, iar copiii nu știu nimic?. Foto: GettyImages

Profesorii vor salarii decente și se plâng de faptul că 2.500 de lei, atât cât primește un dascăl debutant, nu sunt suficienți pentru un trai decent. Ca să nu mai vorbim de faptul că banii nu motivează absolvenții de facultate să urmeze o carieră pedagogică. Așa s-a ajuns la calitatea slabă a multor cadre didactice, situație care se vede negru pe alb în rezultatele slabe de la titularizare. Ne aflăm, astfel, într-un cerc vicios, care ar putea fi întrerupt doar de o strategie în Educație bazată pe performanță.

Robert Eckstein, profesor de informatică, a declarat la Digi24, că în cazul grevei din educație se discută mult despre salarii, dar "nimeni nu remarcă clar că suntem în cod violet de criză economică, fără industrie, fără oameni calificați pe care școala nu îi mai pregătește."

"Situația doar se va agrava. Nu știu dacă or să mai existe pensii peste foarte puțin timp, pentru că nu o să avem de unde. În școli lipsesc dotările necesare ca să pregătim elevii, ce se întâmplă la nivel de buget e penibil, salariile sunt de mizerie, dar nu poți oferi mai mult. Întrebarea e pentru ce îi pregătim pe copii pentru viitor. Ministerul nu are răspuns. Căutați manualele de clasa a noua și a zecea pe online, apoi planurile echivalente din țările africane, în Africa le veți găsi, în România nu. E inadmisibilă această gravă rămânere în urmă din punct de vedere al suportului material.

Nu e vorba de salarii, ci de ceea ce facem. Am semnat pentru grevă, dar aș lucra cu 70% din salariul actual dar să am 200% din fonduri pentru clasă și școală.

Am debutat cu 2.000 de lei, acum în vacanță am 3.500 - 4.000 de lei, când am grad 1 și toate diplomele posibile, cu un înainte de pensie. Și în vacanță mă duc la bacalaureat, la cursuri, activități pentru elevi, vacanța rămâne de doar 2 - 3 săptămâni.

Unde am ratat atât de mult învățământul încât muncim din greu profesorii ca să le predăm copiilor tot ce cere ministerul, iar copiii nu știu nimic?", a declarat profesorul.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Anca Dinicu este însărcinată. Cum a anunțat actrița că ea și iubitul ei vor deveni părinți: „Mai bine să...
Pro FM
Lenny Kravitz, dezvăluiri despre viața sentimentală: „Nu am mai avut o relație serioasă de nouă ani!”
Film Now
Keith Urban a dezamăgit-o profund pe Nicole Kidman cu o postare recentă pe rețelele sociale. Dependența lui...
Adevarul
Presa rusă scrie despre declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial după ce Putin a avertizat Occidentul...
Newsweek
Recunoașteți personajul? Marele actor care avea Parkinson de la debut. A călcat „pe bec" în căsnicie
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...