România a obţinut locul al doilea la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice

Data publicării:
debate

Radu Cotarcea / Foto: saintgeorgedebate.blogspot.com

Potrivit coordonatorului organizaţiei Saint George Debate Club din Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, la concurs au participat sute de echipe din întreaga lume, care s-au confruntat cu argumente, pe moţiuni extrem de controversate, finala campionatului având loc vineri.

România a participat cu trei echipe şi a reuşit o performanţă rară: o echipă în finală (Radu Cotarcea şi Octavian Buta), o alta care s-a oprit în semifinale (Ioana Stupariu şi Călin Mureşanu) şi o a treia

(formată din debutanţii Flaviu Miron şi Bogdan Gliga) care s-a oprit în grupe. Ultimii sunt câştigătorii din acest an de la Saint George City of Debate.

Conducătorul delegaţiei României a fost arbitrul clujean Adi Ghişe, preşedintele executiv al altei organizaţii de profil, Ardor Transilvania, cu sediul la Cluj, iar cei cinci tineri clujeni, împreună cu covăsneanul Radu Cotarcea, au reprezentat Universitatea Babeş Bolyai.

Titlul de vicecampioni mondiali obţinut de Radu Cotarcea şi Octavian Buta vine după ce tot ei reuşiseră o performanţă similară la Europenele din acest an.

România a fost campioană mondială în 2009

Ambele reuşite au venit după o aşteptare de şase ani, atunci când clujenii Dan Cristea şi Nicoleta Lupea obţineau marea şi greu de egalat performanţă de a câştiga titlul mondial şi cel european în 2009.

Participant pentru a treia oară la această competiţie, tânărul Radu Cotarcea a confirmat statutul de cel mai bun debater al momentului din România, titlu obţinut în decembrie la Turneul Campionilor din Bucureşti, atât la individual cât şi pe echipe.

La actuala ediţie a Campionatului Mondial de Dezbateri Academice, care s-a desfăşurat în perioada 26 decembrie 2013 - 4 ianuarie 2014, au fost peste 350 de echipe participante.

Debate - ul este o formă structurată de dezbatere educaţională, compusă formal din echipe cu un număr egal de membri. Aceştia sunt puşi in situaţia de a pune în valoare "pro" şi "contra" argumente diferite pentru ambele faţete ale unor chestiuni asupra cărora oamenii, deşi bine intenţionaţi, pot fi în dezacord.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
CONCURS DEZBATERE
O sută de studenţi din toată lumea au participat la cel mai mare turneu de dezbateri academice din România
debate
Dezbateri politice între studenţi
DEBATE
INTERVIU. Doi români, vicecampioni mondiali la debate
debate
NĂSCUT ÎN ROMÂNIA. Dezbaterea academică, sportul minţii
Partenerii noștri