Școli închise în două orașe și două comune din Bacău, la o săptămână de la începutul anului școlar

Data actualizării: Data publicării:
180910_tabla burete PACHET_SCOALA_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Cursurile școlare au fost suspendate în localitățile Onești, Târgu Ocna, Târgu Trotuș și Casin, din județul Bacău, după ce de patru zile nu este apă la robinete, din cauza unor avarii.

Prefectura Bacău a decis, luni, suspendarea cursurilor în grădinițele și școlile din localitățile Onești, Târgu Ocna, Târgu Trotuș și Casin, după ce de patru zile nu este apă la robinete, din cauza unor avarii.

Potrivit autorităților, măsura este valabilă luni și marți.

Reprezentanții prefecturii Bacău anunță că în această perioadă furnizarea și distribuirea de apă menajeră în zonele afectate de avarie va fi făcută de ISU Bacău.

De asemenea, s-au luat măsuri de urgentare a lucrărilor de reparații și de monitorizare a conductei de aducțiune pentru preîntampinarea apariției altor avarii. Potrivit sursei citate, lucrările de reparații vor dura până marți, 17 septembrie, în jurul orei 20.00.

 

Bacăul, de patru zile fără apă

Prima avarie la conducta prin care este alimentat orașul a avut loc joi și a fost reparată, însă ulterior au apărut altele care, potrivit reprezentanților Companiei Regionale de Apă Bacău, sunt în curs de remediere.

Durata lucrărilor, spune primarul Oneștiului, nu poate fi estimată, deoarece sunt complexe.

Luni a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență și s-a stabilit că va fi distribuită apă în 16 puncte din oraș, cu ajutorul pompierilor și a unei companii din cadrul primăriei.

„Spitalul nu are probleme pentru că folosește rezerva de apă pe care furnizorul este obligat să o asigure. Școlile încep să aibă probleme, vă dați seama, sunt atât de mulți copii care folosesc grupurile sanitare”, a declarat Nicolae Gnatiuc, pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, s-a ajuns la limita de suportabilitate.

„Conducta prin care se alimentează orașul Onești, în mod constant de joi, se strică și se repară, și apoi se strică în altă parte și tot așa. (...) Suntem foarte îngrijorați de situația asta, deja am ajuns la limita de suportabilitate. Practic, cetățenii municipiului sunt victime colaterale”, a spus Nicolae Gnatiuc, primarul orașului Onești.

Probleme cu apa în Bacău și în 2018

Și în vara anului trecut județul Bacău a avut probleme cu furnizarea apei curente. Zile la rând, sute de mii de oameni au stat la coadă ca să primească de la autorități câțiva litri de apă.

La Spitalul Judeţean, anul trecut, zeci de operaţii au fost reprogramate pentru că rezervoarele unităţii funcţionau la cota de avarie. 

Oamenii au fost atât de disperați încât au protestat, traversând încontinuu pe trecerile de pietoni din municipiul Bacău.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri