SNSPA a încheiat un acord de parteneriat cu Atlantic Council

Data publicării:
remus pricopie, fred kempe si andrei muraru la o masă
Rectorul SNSPA a semnat la Washington un acord de parteneriat cu Atlantic Council Foto: SNSPA

Un acord de parteneriat care are drept scop consolidarea relației transatlantice și creșterea securității și stabilității în regiunea Mării Negre a fost semnat miercuri, 1 decembrie 2021, de către rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, cu Atlantic Council, una dintre cele mai influente și prestigioase organizații de tip think-tank din SUA.

Atlantic Council este un think-tank în domeniul relațiilor internaționale. Fondată în 1961, organizația gestionează zece centre regionale și programe funcționale legate de securitatea internațională și economia globală. Prin studiile pe care le publică, ideile pe care le generează și comunitățile de experți pe care le construiește, Atlantic Council propune strategii și politici publice pentru a crea o lume mai liberă, mai sigură și mai prosperă, arată un comunicat SNSPA.

Parteneriatul, încheiat pentru o perioadă de 4 ani, va facilita colaborarea experților din cele două instituții prin realizarea unor ample cercetări, analize și proiecte comune, precum și prin organizarea periodică a unor conferințe și workshopuri, cu scopul de a evidenția importanța regiunii Mării Negre pentru securitatea transatlantică și de a oferi recomandări pentru creșterea cooperării în domeniul securității între țările din zona Marii Negre. De asemenea, vor putea fi organizate deplasări în regiune care vor ajuta comunitatea transatlantică să se familiarizeze cu situațiile complexe din acest domeniu important din punct de vedere strategic pentru NATO.

Acordul de parteneriat a fost semnat în prezența lui Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Fred Kempe, președintele și CEO al Atlantic Council, Barry Pavel, vicepreședinte Atlantic Council și Director al Scowcroft Center for Strategy and Security, și a unei delegații de parlamentari români.

„Într-o perioadă în care amenințările dinspre sud și est se înmulțesc, credem că este esențial să mergem dincolo de simpla recunoaștere a importanței regiunii Mării Negre și să oferim recomandări durabile, nepartizane, pentru ambele maluri ale Atlanticului, pentru a consolida apărarea pe această frontieră importantă pentru NATO”, a declarat Barry Pavel, vicepreședinte Atlantic Council și director al Scowcroft Center for Strategy and Security.

„Am ales să semnăm acest parteneriat cu ocazia Zilei Naționale a României. Țara noastră este astăzi un partener activ pentru aliații săi din NATO și Uniunea Europeană. România a subliniat de multă vreme importanța strategică a Mării Negre în arhitectura de securitate transatlantică și a evidențiat riscurile și provocările existente în regiune, precum și atitudinea pe care Rusia o are faţă de NATO și UE. Consider că, prin expertiza pe care o deține, mediul academic are un rol important în fundamentarea strategiilor și deciziilor legate de guvernanța locală, națională, regională și internațională și trebuie să se implice mai mult în elaborarea și gestionarea politicilor publice menite să răspundă problemelor cu care societatea se confruntă”, a declarat Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

Editor : L.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
De ce Regele Charles ține mereu mâinile în buzunar sau la spate. Își ascunde degetele?
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez, detaliul care amplifică zvonurile privind divorțul de Ben Affleck: „Lipsă de integritate și...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...