VIDEO. Cum funcționează ceasul cu buton de panică pe care o primărie de sector vrea să-l distribuie elevilor

Data actualizării: Data publicării:
ceas buton panica

Primăria unui sector din București s-a gândit, după drama de la Caracal, să ofere ceasuri cu buton de panică pentru elevii din clasele primare și de gimnaziu. Timpul estimat de la apasărea butonului și până la intervenția Poliției este de doar 3 minute. Dispozitivul poate fi primit gratuit de orice minor, dacă părinții semnează un acord la școală în acest sens.

Fie că se află la școală, pe drum spre casă sau în oricare altă locație, este suficient ca elevul să apese butonul SOS atunci când se simte în pericol și părinții vor fi apelați exact în acel moment. De asemenea, alarma va fi primită și la dispeceratul de poliție.

Poliția va interveni dacă părintele confirmă, în urma convorbirii, că minorul este în pericol.

Cum funcționează ceasul de panică – SIMULARE

Poliție care monitorizează:

- Deja a apărut. Aflăm locația unde este.

- Intervenția S100?

- Comunicați.

- Vă deplasați urgent la Școala nr.143 din strada Banu Mărăcine, avem alarmă confirmată de către părintele unui elev.

- Da, recepționat.

„Mașina noastră este în deplasare, o vedeți aici”, explică polițistul de la centrul de monitorizare. Pe cameră se vede cum polițiștii aleargă pentru intervenție:

- Am ajuns în clasă, elevul este în afara oricărui pericol.

- Da, recepționat.

Timp de intervenție: cel mult 3 minute, susțin autoritățile

Încă de anul trecut, 5.000 de elevi din clasele primare din Sectorul 5 au primit câte un ceas cu buton de panică. Acum, edilul Daniel Florea a anunțat extinderea proiectului și pentru clasele V-VIII.

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, explică funcționarea ceasului: Părintele pune presetat trei numere de telefon: mamă, tată, bunic... În momentul în care se apasă butonul de panică, se apelează în ordine aceste numere. Dacă nu răspunde niciunul din cele trei, automat răspunde Poliția locală, noi având deja aprins beculețul pe wall. Diferența între momentul în care se activează butonul de panică și momentul la care intervenim este de maximum 3 minute”.

Pentru a intra în posesia unui ceas cu buton de panică, părinții trebuie să se adreseze conducerii școlii în care învață copilul și să semneze un acord pentru ca informațiile despre minor și datele cu caracter personal să fie stocate în serverul Poliției locale.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri