Efectele crizei de locuri la ATI: Doi pacienți cu forme grave de COVID, transferați cu un avion militar de la București la Sibiu

Data publicării:
pacienti covid transferati cu avionul militar
Pacienții care nu mai au loc la ATI în București sunt transferați la spitale din țară cu un avion al Ministerului Apărării. Foto: Agerpres

Doi pacienți cu forme grave de COVID au fost transferați duminică de la București la Sibiu, cu un avion militar pus la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale. Capitala a raportat duminică un număr record de pacienți internați la ATI.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează duminică o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Sibiu - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a doi pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă, a anunţat MApN într-un comunicat de presă.

Echipa medicală este formată din specialişti din cadrul MApN şi SMURD Bucureşti, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian la ora 14.15.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri