A murit delfinul Pei Pei, una dintre vedetele Delfinariului din Constanța

Data publicării:
delfinariu pei pei

Delfinii Chen Chen şi Ni Ni au înotat singuri în bazin, pentru prima oară după tre ani. Au făcut demonstraţii în faţa spectatorilor veniţi ca să îi vadă şI să îi fotografieze. La niciunul dintre sutele de spectacolele de pînă acum nu a lipsit Pei Pei, masculul formaţiei. Dimineaţă, dresorii l-au găsit mort, pe puntea bazinului.

„Avea un comportament obişnuit, deoarece fusese în perioada de rut, se comportase ca orice mascul în perioada de rut. Era normal ca după această perioadă să fie mai liniştit, deci nu ne-am pus foarte mari probleme”, spune Angelica Curlişcă, şef de secţie la Delfinariu.

Pei Pei avea şapte ani. Pierderea lui i-a întristat pe antrenori, care spun că în spatele demonstraţiilor reuşite au stat sute de ore de antrenament.

„E foarte, foarte greu. Pierzi ceva drag, pierzi ceva de care te-ai ataşat foarte mult şi e dureros”, mărturisește Dorina Coman, antrenorul lui Pei Pei.

„De când am venit la Delfinariu, am colaborat zilnic aproape cu el, timp de trei ani”, spune și Alexandru Mazilu, antrenorul lui Pei Pei.

Chiar şi în lipsa lui Pei Pei, demonstraţiile au continuat la Delfinariu. Însă, spectatorii au fost surprinşi să vadă numai doi delfini, în locul celebrului trio care aducea zâmbete pe chipurile tuturor.

„Este păcat că au rămas doar doi. Este o atracţie importantă a oraşului Constanţa şi nu numai; pentru noi, pentru toţi turiştii care vin aici”, afirmă unul dintre spectatori.

Pei Pei este cel de-al doilea mamifer pe care Delfinariul din Constanţa îl pierde în ultimii ani. În 2009, delfinul-vedetă Mark a murit de bătrâneţe. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri