ACHIZIŢII PENTRU PARLAMENTARI MAI MULŢI. Laptopuri, maşini, dotări de birouri

Data publicării:
15 2012parlament-38811

Conducerea Parlamentului are în faţă o nouă provocare - trebuie să găsească bani pentru ca viitorii deputaţi şi senatori să fie trataţi în mod egal.

Parcul auto are nevoie de 118 autoturisme în plus faţă de dotarea actuală. Un autoturism autohton, cu dotări standard, are un preţ de aproape 10.000 de euro. Investiţia ajunge la 1.180.000 de euro.

Evident, aleşii au nevoie şi de câte un laptop, pentru a se informa şi a-şi edita propriile proiecte legislative spre binele poporului, după cum au promis în campanie. La un preţ mediu de 500 de euro, rezultă o alocare de 59.000 de euro.

Un aspect deloc de neglijat este şi dotarea, măcar modestă, a birourilor din teritoriu. Dacă fiecare parlamentar ales suplimentar va primi câte un calculator şi o imprimantă, un televizor şi un birou, ar fi nevoie de 170.000 de euro.

Estimările depăşesc 1,3 milioane de euro, în condiţiile în care nu au fost luate în calcul plata şoferului care conduce autoturismul parlamentarului, a secretarei sau consilierului care ar trebui să asigure permanenţa în biroul din teritoriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri