ALBA. Un urs a distrus stupii din gospodăriile unei localități

Data publicării:
16032013 20urs-55132

„Absolut nimic n-a mai rămas, tot ce-o fost o rupt. Asta e, asta e rezultatul. Nici nu se mai pot folosi”, spune un localnic.

Domnul Ion a crezut la început că a fost vorba de un hoţ. Însă, după ce a studiat mai bine locul și a cerut părerea unui vânător și-a dat seama că vinovat de pagubă este ursul.

„După toate urmele din arătura o trecut ursul. Ursul care în zonă nu s-a mai semnalat la noi. Ne-am speriat pentru că zona este populată de oameni în vârstă și probabil ar trebui să ia autoritățile măsuri”, spune Ioan Suciu, omul păgubit de urs.

Oamenii se tem acum să meargă să-și lucreze pământurile.

„Noi trebuie să ieșim pe deal, la vie și urșii acolo au adăpost. Or ieșit ciobanii cu oile acolo și două zile la rând or văzut ursul și nu am mai ieșit că nouă ne e frică”, spune o localnică.

Autoritățile încearcă acum să găsească soluții.

„Am convocat o sedință pentru întrunirea unei comisii în data de 18. Vom evalua în urma întrunirii comisiei pagubele și la solicitarea oamenilor vom lua măsuri să vedem situația care este cu ursul și să-l îndepărtăm eventual din zona locuințelor lor”, declară Gheorghe Alba, primarul comunei Unirea.

Vânătorii nu își explică de ce animalele au coborât din pădure, pentru că le-a fost dusă hrană în locurile special amenajate pe toată durata iernii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri