Alianţa pentru Sănătate: FMI a fost de acord cu noi că spitalele private trebuie finanţate

Data publicării:
medlife 20spital-44869

Alianţa pentru Sănătate a prezentat situația tăierii finanțării. Reprezentanţii FMI se opun unei asemenea măsuri, întrucât finanțarea spitatelor private reprezintă doar 2,7% din totalul finanțării la nivelul sistemului de sănătate.

„Dânşii, din cât le-am expus noi problema au fost de acord cu noi, că nu e normal să scoţi de la finanţare spitalele private. E normal să ai un tratament egal la public şi la privat, iar pacientul să aleagă între public şi privat”, a declarat Cristian Hotoboc, preşedintele Alianţei pentru Sănătate.

Delegația FMI va discuta această chestiune mâine, la Ministerul Sănătății.

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii producătorilor şi importatorilor de medicamente din România. Discuţia are loc în contextul în care premierul Victor Ponta a promis reducerea arieratelor din domeniu. În bugetul pe 2013, plata medicamentelor este prevăzută să se facă în termen de 60 de zile.

Citiţi şiMinisterul Sănătăţii, un pas înapoi: anumite spitale private vor primi finanţare de la stat

Producătorii de medicamente trebuie să recupereze peste 800 milioane de euro, bani prevăzuți în bugetul pentru 2013.

Alături de producători, la întâlnire au venit și reprezentanții asociației pacienților și medicilor. Discuţiile se referă la finanțarea sistemului de sănătate și rămâne de văzut dacă se vor găsi soluții pentru tratarea mai bună a pacienților.

Delegația se va duce apoi la Ministerul Finanțelor, unde se va discuta pe marginea proiectului de buget. Ulterior, membrii delegației se vor întâlni cu asociația companiilor de utilități din energie, cu reprezentanţii Consiliului investitorilor străini, precum și cu reprezentanții sindicatelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri