Amenzi pentru autostrăzi întârziate. Constructorii tronsonului Lugoj-Deva, penalizaţi cu 490.000 de euro

Data publicării:
autostrada bitum

Nu este prima amenda încasată de italienii de la Tirrena Scavi. Pentru că lucrările au tot bătut pasul pe loc, şi-au diminuat câştigurile cu aproape un milion şi jumătate de euro. În total, statul a penalizat cu aproape două milioane de euro pentru că drumarul nu a terminat lucrările în aprilie, conform contractului. Au căutat scuze, dar nu au scăpat de amenzi.

Italienii nu s-au încadrat în termene, spun ei, din cauza stâlpilor care erau prea mult prea aproape de șantier. În cele din urmă, problema a fost îndepărtată. Stâlpii au fost mutați din loc.

Constructorul care trebuie să aştearnă 22 de kilometri din şoseaua de mare viteză Orăştie - Sibiu a fost sancţionat şi el cu aproape o jumătate de milion de euro pentru întârzieri.

Trebuia eliberată o nouă autorizaţie de construcţie şi făcute exproprieri noi pe toată suprafaţa pe care au fost alunecări de teren. Am reuşit să deblocăm. Termen contractual pe noua situaţie va fi mai-iunie anul viitor. Eu sper să fie gata şi în septembrie, nu mai contează”, spunea, luna trecută, Dan Şova, ministrul delegat pentru Marile Proiecte de Infrastructură.

Nu va fi, dar Guvernul se mulţumeşte să fie gata chiar şi pe 31 decembrie. Până la sfârşitul anului, ar trebui să se circule pe încă 87 de kilometri de autostradă.

Cu greu au fost terminaţi şi 22 de kilometri din şoseaua Timișoara-Arad.

Pentru că au avut nevoie de mai multe luni decât au promis pentru a transforma câmpul în autostradă, primii constructori amendați au fost cei responsabili de autostrada Timișoara-Arad. Sancțiunea a fost de 9,5 milioane de lei.

Amenda valorează 0,66% din banii pe care i-a primit constructorul de la stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri