Ana Blandiana: „Am avut norocul să mă îndrăgostesc de soțul meu din prima clipă”

Data publicării:
miruna 20blandiana 202-48046

Partea cea mai frumoasă a poveştii - care poate fi urmărită la „Jurnalul pentru copii” din acest weekend, de la 09.30, pe Digi24 - a venit atunci când Miruna a vrut să afle care este secretul unei căsnicii fericite, de foarte mulţi ani. Emoţionată, Ana Blandiana i-a povestit frumoasa ei poveste de dragoste: „Am avut noroc să ne îndrăgostim unul de altul chiar din prima clipă. Soţul meu m-a cerut de soţie după o oră de când am făcut cunoştinţă. În prima clipă mi-a făcut o impresie foarte proastă. M-am gândit ce neserios este. Nici nu mă vede bine şi mă cere în căsătorie. Grecii antici aveau un mit despre sufletele care se caută între ele şi descoperă fericirea atunci când cele două bucăţi care au fost despărţite cândva la facerea lumii reuşesc să se găsească.”

Curioasă, Miruna a vrut să ştie ce e acela un pseudonim și de ce scriitoarea şi-a ales tocmai acest nume. „Pseudonim în limba greacă înseamnă nume fals, deci un nume care a fost inventat şi nu este adevăratul tău nume. Există foarte mulţi actori şi scriitori care îşi iau un alt nume. În ceea ce mă priveşte, nu am avut de ales, în sensul că tatăl meu era închis, era deţinut politic şi nu aş fi putut publica cu numele meu. Atunci am trimis la o revistă două poezii semnate Ana Blandiana. Blandiana era satul mamei şi Ana este rima la Blandiana. M-am jucat inventând un nume foarte sonor”, a povestit faimoasa autoare.

Ana Blandiana îi povestește Mirunei cum l-a cunoscut pe soțul său | Digi24

Despre prima sa poezie Ana Blandiana spune că a scris-o chiar înainte de a învăţa să scrie. „În primul rând cred că nu am scris prima poezie, în sensul că nu ştiam încă să scriu. De făcut poezie am făcut înainte chiar de a începe să scriu, deci presupun că pe la 4 ani şi ceva. Iar pentru cine? Cred că niciodată nu am scris pentru cineva. Pur şi simplu am simţit nevoia să scriu. Este o formă de exprimare, nu un omagiu pentru cineva”.

Pentru toţi copiii care urmăresc emisiunea Digi24, dar şi pentru părinţii lor, Ana Blandiana a avut un mesaj special: „Să facă tot ce pot să nu crească. Dacă nu se poate, să facă tot ce pot să rămână în secret copii”.

Un interviu plin de sensibilitate, sâmbătă, de la ora 9.30, la „Jurnal pentru copii”, cu Sara şi Radu, pe Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri