Angajaţii de la Mechel protestează în faţa Guvernului

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-09-14h39m57s124

Muncitorii din Câmpia Turzii sunt nemulţumiţi de neplata salariilor compensatorii, după ce peste 700 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă numai în acest an. În urmă cu două săptămâni, aceştia au primit doar 900 de lei din cele trei salarii promise.

Surse din cadrul societăţii au declarat că producţia va reîncepe din 10 aprilie, cu 183 de angajaţi din cei 363 câţi mai are firma. Restul vor rămâne acasă şi vor primi 75% din salariu. 

Alături de muncitorii de la Câmpia Turzii vor ajunge astăzi şi alţi colegi de-ai lor, care lucrează la celelalte combinate Mechel din ţară, printre care cei din Caraş-Severin sau Târgovişte.

La Câmpia Turzii, oamenii au urcat în două autocare şi au plecat spre Bucureşti. Protestele se vor desfăşura în faţa sediului Nikarom, firma care deţine acum toate combinatele Mechel, cât şi în faţa Guvernului.

„Vor veni de la Târgovişte, de la Oţelu Roşu, Brăila. De la Buzău am înţeles că nu o să vină. Să sperăm că vom fi mai mulţi. Mergem noi la ei, că ei nu vin la noi. Ne tot mint acum”, spun oamenii.

Deşi, din motive medicale, nu a putut să plece alături de colegii lui la Bucureşti, fostul angajat al Mechel care a fost timp de trei zile în greva foamei ameninţă din nou cu un gest similar.

„Dacă nu o să aibă sorţi de izbândă nici la Bucureşti, mă voi duce personal şi voi face greva foamei în faţa guvernului. Eu personal”, a declarat acesta.

Protestul de la Nikarom se va desfăşura între orele 10.00 şi 12.00, iar cel din Piaţa Victoriei între 12.00 şi 14.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri