Autoritățile își pasează responsabilitatea pentru pagubele produse de furtuna de joi

Data publicării:
furtuna-1

Monica Dinu locuieşte în sectorul 3 al Capitalei. Furtuna a surprins-o în casă, unde femeia se credea la adăpost. Au rănit-o însă cîteva bucăţi desprinse din tavan, atunci cînd vijelia i-a smuls acoperişul locuinţei. Acum, ea îşi calculează daunele şi trage nădejde că firma de asigurări o va despăgubi.

„Poliţia a venit, s-a uitat şi a rămas să facă demers la Primărie sau ADP. Am fost la firma de asigurări. Există un formular tip, l-am completat și urmează să vină la faţa locului. Nu au spus nimic”, spune Monica Dinu.

Vântul a provocat pagube în tot Bucureştiul. Rafalele au smuls acoperișuri, panouri publicitare şi copaci. Arborii au căzut peste oameni, mașini și locuințe. Probleme care ar fi fost ușor de evitat, dacă autoritățile tăiau copacii pe jumătate putreziți.

Oficialii din Sectorul 3 spun că totul s-a împiedicat în birocrație.

Noi avem o statistică de 1.800 de copaci cu astfel de probleme și pot să vă zic că am cerut avize de defrișare pentru 1.800 de copaci de 3 săptămani de la Primăria Capitalei și până acum nu am primit niciun raspuns”, spune Iulian Marin, directorul Administrației Domeniului Public din sectorul 3.

Primăria Generală spune însă că și-a făcut datoria, dar că incidentele au fost inevitabile.

Calea spre despăgubiri este lungă și anevoioasă, afirmă experții. În special în cazul proprietarilor de mașini care nu au asigurare CASCO.

În condițiile în care cetățeanul are doar asigurare de raspundere civilă obligatorie va fi nevoit să dea în judecată primaria de sector, care va fi obligată la plata daunelor provocate de incident”, explică avocatul Nelu Tasca.

140 de arbori au fost doborâţi de vânt şi 21 de construcţii au fost avariate în capitală, ca urmare a furtunii. O femeie a decedat vineri, după ce a fost rănită, joi, de un cort doborît de vijelie, la un târg organizat în zona Baba Novac.

Citiți și: BILANȚUL FURTUNII. 29 de localități din 16 județe au fost afectate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri