Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă: O unitate s-a deconectat automat de la sistemul energetic

Data publicării:
Centrala nucleară de la Cernavodă.
Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă: O unitate s-a deconectat automat de la sistemul energetic. Foto: Agerpres

O unitate de la Cernavodă s-a deconectat automat de la sistemul energetic național fără a produce un impact pe partea nucleară sau asupra populației și angajaților. Incidentul a fost provocat de o avarie, iar echipele SN Nuclearelectrica SA acționează pentru remedierea acesteia, potrivit Mediafax.

SN Nuclearelectrica SA anunță prin intermediul unui comunicat de presă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național (SEN) în după-amiaza zilei de sâmbătă, ca urmare a apariției unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară.

Specialiștii CNE Cernavoda investighează cauza și lucrează la remedierea acesteia în vederea reconectării Unității 2 la SEN.

Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele funcționând conform proiectului, explică reprezentanții companiei.

Deconectarea automată și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, pesonalului unității, populației și mediului înconjurător, precizează SN Nuclearelectrica SA.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri