Becali datorează statului peste două milioane de euro. Dacă nu plăteşte de bunăvoie, va fi executat silit

Data publicării:
Gigi Becali-3

Legea nu stabileşte o dată până la care Gigi Becali trebuie să plătească prejudiciul. Aşa că acesta poate achita suma chiar şi după începerea procedurii de executare silită. Instanţa a hotărât că omul de afaceri, împreună cu Dumitru Cioflină, trebuie să dea statului 420.000 de dolari. Tot finanţatorul echipei Steaua, dar alături de Victor Babiuc, mai are de plătit peste 440.000 de dolari. 

„Cei care au fost condamnaţi defintiv şi obligaţi la plata pe latura civilă, ar trebui să execute şi latura civilă, deoarece la momentul în care se va formula şi o cerere de reabilitare, judecătorul va solicita, ca o condiţie a admiterii cererii, şi dovada ca s-au plătit toate pagubele”, susţine avocatul Cristian Ene.

Avocaţii lui George Becali spun că nu au discutat cu omul de afaceri despre o plată voluntară a pagubelor. Dacă nu achită prejudiciul, atunci Ministerul Apărării, prin ANAF, va cere instanţei executarea silită. Se face partajul între soţi, iar apoi, un expert evaluază bunurile rămase în proprietatea lui George Becali. Dacă, după evaluare, se constată că omul de afaceri are, de exemplu, o icoană care valoarează 400.000 de euro, atunci doar aceasta este scoasă la licitaţie. Legea ii oferă însă posibilitatea să conteste evaluarea, dar şi preţul de la care se porneşte vânzarea.

Nu se poate vorbi de o perioadă minimă sau maximă de timp în care creditorul îşi poate recupera banii. Nu se poate estima, dar, oricum, nu mai devreme de câteva luni”, a declarat executorul judecătoresc Vicenţiu Timnea.

În acest moment, nicio instituţie publică din România nu poate oferi o statistică exactă a gradului de recuperare a prejudiciilor din dosarele penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri