C. Niță vrea să fie dat afară din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica autorul unei înregistrări ajunse în presă

Data publicării:
constantin nita - 4925990-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Ar trebui să îi ducem pe toți la Parchet, pe membrii care au dat acele înregistrări presei. Sunt chestii care țin de politica unei firme. Pentru asta se plătesc bani grei în altă parte. Este inacceptabil ca niște chestiuni care țin de programul de investiții, de prețuri, de politică comercială a firmei să fie date de publicității”, a declarat Constantin Niţă.

Parchetul trebuie să verifice cine a dat aceste informații. Compromiți acțiuni pe care compania le are pe termen mediu sau lung. Persoana aceea nu merită să mai rămână în acea companie. Aceste date nu trebuie să iasă din companie. Mai ales în procesul de negociere, în procesul când ai parteneri care sunt interesați”, a mai spus ministrul delegat pentru Energie.

Oana Truţă, reprezentant al Fondului Proprietatea în Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, ridică două probleme: una legată de un posibil tratament preferenţial, iar cealaltă legată de lipsa unor indicatori tehnico-economici care să demonstreze profitabilitatea proiectului.

Totul se regăseşte într-o înregistrare obţinută de HotNews.ro a şedinţei Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica din 22 octombrie.

Dacă noi dorim să le dăm informaţii despre proiecte viitoare pe care noi vrem să le licităm, asta seamănă a tratament preferenţial. Noi când va trebui să luăm o decizie, noi va trebui să ne-o fundamentăm în funcţie de nişte indicatori tehnico-economici. Pot să vă spun că eu în Hidroelectrica nu am văzut acei indicatori. Nu are rost să discutăm despre proiect în sine până nu avem pusă casa în ordine, până nu avem un studiu care să ne demonstreze utilitatea acestui proiect şi profitabilitatea lui în această companie”, a spus Oana Truţă, reprezentanta Fondului Proprietatea în CS Hidroelectrica, într-o înregistrare obținută de hotnews.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri