Căpșunele românești, delicatesa sezonului  

Data publicării:
capsuni romanesti captura
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

800 de hectare din jurul comunei Halmeu sunt cultivate cu căpşuni. Fructele de aici ajung atât în pieţele din marile oraşe ale României, cât şi în străinătate.Vasile Tripon e unul dintre cultivatori, împreună cu familia lui. A început să recoltee fructele acum zece zile. Deocamdată, a strâns fructele din solarii. După Paşte e rândul celor de pe câmp. În aceste zile angajează culegători.

 - Au început să vină, câştigă destul de bine pe sezon, undeva la 60-70 de lei pe zi.

- Şi de unde vin, din ce zonă?

- Maramureş, undeva din Oradea, Zalău, spune Vasile Tripon, producător.

Mulţumită de prima recoltă e şi familia Popa.

Zona Halmeu e bună pentru toate legumele. Pentru căpşuni, pentru orice”, spune Mirela Popa, producător.

În cantităţi mari, fructele din Halmeu se vând cu 12-13 lei pe kilogram. În pieţe, preţul e aproape de 2 ori mai mare.

Cam 60 de kilograme pe zi vinzi. Nu mai mult, Încă preţul e mare”, spune Gheorghe Petca, vânzător

Producătorii se aşteaptă ca preţurile să scadă spre sfârşitul lunii mai. Când căpşunile vor fi pe trecute, kilogramul s-ar putea vinde chiar şi cu doi lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri