Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat din închisoare în închisoare

Data actualizării: Data publicării:
passaris
Konstantinos Passaris. Sursa: captură video

Cel mai periculos deținut din România a fost mutat de la penitenciarul din Arad la cel din Craiova. Este a patra închisoare în care ajunge Konstantinos Passaris de la condamnarea sa, în urmă cu 21 de ani. Este nevoie de aceste mutări pentru că bărbatul îi manipulează pe ceilalți deținuți, ca să obțină poziții de putere, spun oamenii din sistem. Passaris a fost condamnat pe viață pentru uciderea a doi oameni în România, dar a comis mai multe crime și în țara sa natală, Grecia.

În noiembrie 2001, Kostas Passaris, cunoscut ca „Fiara din Balcani”,  a îngrozit întreaga țară. A ucis un casier și un agent de pază de la o casă de schimb valutar din București. A fost prins de polițiștii români, iar în 2003 a fost condamnat la închisoare pe viață. De atunci, Passaris a trecut prin mai multe penitenciare de maximă siguranță. Motivul: influența considerabilă pe care o poate avea asupra celorlalți deținuți.

Cosmin Dorobanțu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor: Trebuie mutat din penitenciar în penitenciar pentru că influențează liderii clanurilor din penitenciare, în sensul că-i poate manipula în folosul lui. Poate să-i atace pe colegii polițiști.

Înainte de a ajunge la Arad, iar acum la Craiova, Konstantinos Passaris a mai fost încarcerat în penitenciarele Gherla și Rahova.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Acesta este supravegheat 24 de ore din 24 și, în momentul în care e scos la plimbare, se întâmplă acest lucru în condiții extrem de stricte.

Cosmin Dorobanțu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor: Și la Craiova i se vor asigura măsuri de securitate sporite. Sunt măsuri complementare, care să reducă riscul unei evadări, revolte, unor incidente critice. Passaris influențează foarte mult deținuții cu care intră în contact. Existau mituri în Penitenciarul Craiova că ar fi învățat toată arhitectura penitenciarului, pe care voia să o folosească pentru a evada. De aceea a fost escortat acum 15 ani la Gherla, cu mascați, ca în filmele de la Hollywood.

Konstantinos Passaris are mai multe condamnări și în Grecia, unde a ucis mai mulți polițiști în timpul unei evadări din închisoare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...