Cine este polițistul local care s-a certat cu Nicușor Dan: Judecat pentru luare de mită în formă continuată, și-a recunoscut faptele

Data publicării:
politist local nicusor dan

Circ în toată regula la a doua conferință de presă pe care Nicușor Dan a organizat-o în stradă, de data asta în sectorul 5. Candidatul la Primăria Capitalei a fost bruiat minute în șir, în timpul declarațiilor, de claxoane și mașini de salubrizare, care au mers în cerc și au stropit cu dezinfectat pe toată lumea: atât pe candidat cât și pe jurnaliști. În plus, un polițist local nu a intervenit pentru respectarea ordinii publice, dimpotrivă: dirija traficul astfel încât mașinile de salubritate care îl stropeau cu dezinfectant pe Nicușor Dan și pe jurnaliști să se poată învârti în cerc.

Poate fi o coincidență bizară, dar toate mașinile de salubrizare purtau însemnele primarului din sectorul cinci, social democratul Daniel Florea.

Nicușor Dan a cerut ajutorul polițiștilor de la rutieră, după ce s-a certat cu poliția locală, trimisă acolo parcă să dirijeze mașinile de salubritate, nu să oprească bruiajul. În final, poliția rutieră le-a dat amenzi șoferilor de la salubritate, iar Nicușor Dan spune că va depune plângere pentru tulburarea liniștii publice.

Nicușor Dan, stropit cu dezinfectant de mașinile primăriei Sectorului 5: Ne dezinfectam, suntem calmi, ne dezinfectam!

Am venit aici să vorbesc de dezvoltare, de metrou, de locuri de muncă, de conexiunea cu Măgurele. Iată PSD-ul mineriadelor, PSD-ul lui 10 august care nu e în stare să asculte faptele contrare.

Dar, pentru că aici este un reprezentant al statului, al poliției, vă invit să legitimăm polițistul care nu a semnalat că este o gravă perturbare a ordinii publice!

Nicușor Dan, către agentul de la Poliția locală: Apărați ordinea pubică! Acești oameni perturbă ordinea.
Polițist local, țipând la Nicușor Dan: Domnule deputat, cu tot respectul, sunteți pe domeniul stradal. Da?
Polițist local, către presă: Nu sunt în măsură să vă dau explicații, sunt în timpul serviciului!

Jurnalist, către Nicușor Dan: O să faceți o plângere?
Nicușor Dan: Fără îndoială! E vorba de tulburarea ordinii și liniștii publice care a fost asigurată cu concursul poliției locale a Sectorului 5.

Un detaliu interesant despre polițistul local a aflat Digi24.

Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24: Domnul polițist local care a avut un schimb de replici cu Nicușor Dan se numește Stelică Petculeț. Agentul a atras atenția pentru că nu părea să oprească mașinile de salubritate, ci dimpotrivă – dirija traficul astfel încât mașinile să se poată învârti în cerc.

Domnul lucrează la Poliția locală din Sectorul 5 din decembrie 2019. Înainte a fost angajat la Poliția locală a municipiului București.

Ne atrage atenția că el este inculpat într-un dosar de mită în formă continuată. Este un dosar public. Procurorii au demonstrat și el și-a și recunoscut faptele în fața instanței atunci când a fost trimis în judecată, că în 2011 a primit mită 2.250 de euro pentru a interveni în soluționarea favorabilă a unui dosar penal.

În 2012 a primit 1.800 de euro pentru a-l scăpa pe un cetățean de suspendarea permisului de conducere, iar 2013 – 1.450 de euro tot pentru o intervenție pentru un șofer care rămăsese fă permisul de conducere.

Agentul a fost trimis în judecată, dosarul s-a judecat, a avut și o sentință finală. Există alți doi cetățeni care au fost condamnați la închisoare în urma procesului, doar că domnul polițist local a făcut un acord de recunoaștere a vinovăției. Aici lucrurile nu mai sunt publice și nu știm cum s-a terminat povestea.

Cert este că el este acuzat de corupție, a fost judecat și chiar arestat preventiv, sau reținut, atunci când a demarat ancheta. El a recunoscut în fața instanței că a primit aceste sume de bani.

Întrebarea este cum mai este el acum angajat al Poliției locale, pentru că polițiștii locali cunt funcționari publici. Asta nu este clar – dacă instanța i-a interzis pentru o decizie să nu mai ocupe funcții publice, sau nu.

Noi am făcut o solicitare la Poliția locală a Sectorului 5 pentru a afla aceste detalii, însă din păcate nu am primit niciun răspuns.

Niciun răspuns nici din partea primarului Sectorului 5, Daniel Florea, sectorul în care a avut loc incidentul.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita