Codul portocaliu a fost anulat. Este cod galben pentru sud-estul țării până diseară, la ora 20.00

Data publicării:
2603retragere 20cod-56936

La finalul atenționării există o notă, care spune că, de diseară până mâine noapte, vor mai fi precipitații în majoritatea regiunilor, tot predominant ninsori, inclusiv în Capitală, dar nu vor mai fi asociate cu vânt. Aspectul de iarnă va continua cel puțin până joi.

Citește și IARNA LOVEȘTE CU PUTERE. Sudul ţării se află sub cod portocaliu. Școlile sunt închise în Capitală și cinci județe

De joi, temperaturile vor crește timid în partea de vest a țării, iar vineri, creșterea ușoară de temperatură se va resimți în majoritatea regiunilor. În weekend, vor fi maxime între 8 și 14 grade. Conform estimărilor Centrului European, în perioada 1-7 aprilie, vremea va fi normală termic pentru această perioadă.

O mie de şcoli au fost închise

Vremea rea le-a adus elevilor şi o zi nesperată de vacanţă. Aproximativ 600.000 de elevi din Bucureşti, Brăila, Olt, Dâmboviţa şi Argeş vor sta astăzi acasă. De asemenea, în judeţul Buzău autorităţile au lăsat la latitudinea fiecărei conduceri de şcoală dacă suspendă sau nu cursurile.

Comitetele pentru situaţii de urgenţă din Bucureşti şi patru judeţe au decis să suspende cursurile în 1.000 de unităţi de învaţământ, ca urmare a intrării în vigoare a codului portocaliu. Cursurile vor fi reluate mâine, 27 martie, iar orele pierdute azi vor fi recuperate.

În Capitală, 429 de şcoli au porţile închise. Ca să evite orice incident, dar şi pentru a elibera traficul, autorităţile au decis ca şcolarii şi preşcolarii să stea acasă din cauza codului portocaliu. Pe lângă cei aproximativ 245.000 de elevi, vor sta acasă şi 16.000 de cadre didactice.

De luni seară a fost închis şi traficul pe Dunăre, între între localităţile Moldova Nouă şi Baziaş. Zeci de barje au fost oprite în porturile româneşti şi în cele sârbeşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri