Cristian Cioacă se întoarce de luni în Poliție

Data publicării:
cristian cioaca mediafax

Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a declarat la Digi24 că este obligația Ministerului de Interne să dispună reîncadrarea în situația în care orice polițist implicat într-o procedură judiciară e pus în libertate sau i se dă o soluție fără executare a pedepsei.

Înainte de toate, din martie 2008 clientului meu i-a fost retrasă calitatea de ofițer de poliție judiciară. Din martie 2008 și-a pierdut atât deplinătatea serviciului, cât și a drepturilor salariale. De atunci a fost la dispoziție, în sensul în care continuă să semneze un stat de plată și să se prezinte la inspectorul responsabil în cadrul serviciului ce i-a fost atribuit, însă nu avea sarcini operative directe. Mă gândesc că această soluție se va lua și de data asta. Obligația și drepturile nu pot să vi le spun concret decât după ce voi vedea această dispoziție. Mai mult ca sigur, abia în cursul zilei de luni. Până atunci, însă, cu siguranță vom ști că nu va avea acces la toate atribuțiile specifice unui polițist cu rangul corespondent pe care îl are clientul meu”, a spus Maria Vasii.

Cristian Cioacă privește întoarcerea în poliție „ca pe o măsură corectă”, a spus avocata.

Clientul meu nu merita să fie scos din serviciul său, nu merita trauma acestor ani grei în care a fost acuzat fără nicio proba, fără nicio dovadă rezonabilă că a săvârșit fapta de omor sau ar avea o legătură cu dispariția soției sale. Așadar, clientul meu abia se obișnuiește din nou cu un sentiment de normalitate”, a spus ea.

În 2 iulie, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia rămâne definitivă, 22 de ani de detenţie.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, şi de procurori.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri