Cumpărături fictive de 500.000 de lei la o școală din Galați

Data actualizării: Data publicării:
scoala

Prejudiciu imens în bugetul unei şcoli din Galaţi. O contabilă este acuzată de delapidare după ce ar fi făcut cumpărături fictive de peste 500.000 de lei de la firma sotului.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au descoperit că, timp de doi ani, contabila Școlii nr.18 a cumpărat fictiv de la firmele soţului diverse obiecte de construcţie, sanitare sau de curăţenie.

Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi: În urma cercetărilor a reieșit că, în perioada ianuarie 2012 - septembrie 2014, femeia, în calitate de contabil șef al unei școli gimnaziale din municipiul Galați, și-ar fi însușit sume de bani pe care le gestiona și administra, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unității de învățământ către două societăți comerciale din localitate, aparținând soțului acesteia și fiului lor.

Toate acestea au ieşit la iveală în urma unui audit al Primăriei Galaţi.

Raluca Ardean, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: Este vorba de o sumă dată de municipalitate pentru şcoală pentru servicii de funcţionare, deci nu vorbim despre bani pentru investiţii.

Femeia de 49 ani și bărbatul acesteia, de 56 ani sunt acuzaţi acum de delapidare, complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Primăria şi şcoala vor trebui să se constituie părţi civile în proces pentru recuperarea banilor.

Gabriela Alexandrescu, director Şcoala nr .18: Sunt foarte multe de făcut pentru o şcoală şi pentru educaţia copilului, având în vedere că suntem în secolul 21. Avem nevoie de materiale interactive cu care să lucrăm, de proiectoare , de table interactive, laptopuri. Şcoala necesită lucrări de reparaţii.

Procurorii au stabilit o cauţiune de o sută de mii de lei pentru cei doi. Suspecţii au la dispoziţie 60 de zile să achite banii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri