Debut pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European: Artificii și parade

Data publicării:
18022013 20fote-50109

Timp de o săptămână, Braşovul a devenit cel mai cosmopolit loc din România. Patruzeci şi cinci de ţări şi-au trimis acolo cei mai buni sportivi juniori.

Imnul naţional şi un foc de artificii au marcat debutul festivităţilor. Delegaţiile sportive au defilat apoi pe arena Liceului Sportiv din Braşov. Plutonul tricolor a fost ovaţionat pe întreg parcursul paradei. Drapelul României a fost purtat de schiorul Daniel Florin Pripici.

Premierul României a dat startul competiţiei, în prezenţa primarului din Braşov, George Scripcariu, şi a fostului ministru al dezvoltării şi turismului, Elena Udrea.

„Îmi revine deosebita onoare de a declara deschisă a 11-a ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European”, spunea aseară Victor Ponta, premierul României.

După alocuţiunea premierului, a fost aprinsă flacăra olimpică, purtată de Rareş Dumitrescu şi Mihai Covaliu.

Competiţia de la Braşov este considerată cel mai important eveniment sportiv organizat în România, în ultimele trei decenii.

Citește și:

A început Festivalul Olimpic al Tineretului European, cea mai mare competiţie organizată în România în ultimii 30 de ani

Prima probă, patinaj-viteză, cu ghinion pentru România

Primele probe sportive din cadrul Festivalului Olimpic au avut loc înainte de deschiderea oficială. Duminică dimineaţă, concurenţii s-au întrecut deja la proba de patinaj-viteză. În paralel, pe patinoarul Olimpic din Braşov au avut loc antrenamentele pentru întrecerile de hochei.

Opt concurente au dat startul primei probe a Festivalului Olimpic al Tineretului European - cea de patinaj pe pistă scurtă. Calificările au avut loc pe patinoarul din Poiana Braşov.

Proba de patinaj pentru băieţi a fost însa cea care a creat probleme echipei noastre. Emil Imre a căzut aproape de finalul cursei şi s-a clasat astfel pe locul 6.

În paralel, cele șase echipe care vor concura pentru proba de hochei pe gheaţă s-au antrenat pe patinoarul Olimpic din oraş.

Programul zilei de luni

Luni, de la ora 9 dimineața, au loc mai multe antrenamente oficiale, printre care biathlon, hochei și sărituri cu schiurile.

De la ora 10 încep probele de schi alpin, schi fond și short track. La orele 16 și 20 au loc primele meciuri de hochei pe gheață. În primul meci, Rusia întâlnește Elveția, iar seara, Finlanda – Cehia.

Întregul program pentru ziua de luni este afișat pe site-ul festivalului.

Intrarea este gratuită la toate competițiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri